Platform over beton en staal in de bouw
Ankerspecialist is klaar voor de toekomst
SBA-RS bevestigingsankers.

Ankerspecialist is klaar voor de toekomst

In het Achterhoekse Wehl, onderdeel van de gemeente Doetinchem, heeft Schroeder-Ankers recentelijk op bedrijventerrein A18 een nieuwe pand betrokken met kantoren en een bedrijfshal. Van hieruit wordt verder gebouwd aan de sterke naam die het bedrijf heeft opgebouwd in de beton- en staalsector. Schroeder levert hoge kwaliteit ankers en wapening, bevestiging- en transportsystemen aan afnemers in met name Nederland en België. 

Bij een sterke naam horen kwaliteitsproducten. “Die worden gemaakt en ontwikkeld in de productielocatie Neuenrade bij Schroeder, het Duitse moederbedrijf”, vertelt operationeel manager Sabrina Bunzel. “Wij leveren bevestiging-, doorkoppel- en transportankers. Deze producten vinden hun weg naar de industrie, prefab betonbouw, staalbouwers en handel. Voor die laatste groep verpakken wij onze producten onder private label, een service waar onze dealers veel prijs op stellen.”

Effect van een zoutbad op een Schroeder SL anker (wrijvingslas) en een boutanker (rechts).

Door en door testen

De producten van Schroeder worden geleverd onder KOMO, DIBT, ETA en met CE-certificering. Bunzel: “In Neuenrade loopt continu een team rond dat niets anders doet dan het door en door testen van verbindingen en lassen in producten. Er zijn steeds minder bedrijven in Europa die hierin zo ver gaan, maar voor ons is dat heel belangrijk. Schroeder kan zich zodoende onderscheiden in de markt met een kwaliteit die vanzelfsprekend hoog is en dat weet de markt. We ontzorgen onze klanten hier ook mee. Wie producten koopt van Schroeder, krijgt er de juiste technische papieren bij. Dat kan in veel processen waar zij actief zijn een belangrijke rol spelen.”

Afsluitdijk

Projecten in de weg- en waterbouw pakt Schroeder doorgaans zelf op. “Denk bijvoorbeeld aan de versterking van de Afsluitdijk dat door het consortium Levvel wordt uitgevoerd”, zegt Bunzel niet zonder trots. “De Afsluitdijk is een groot project dat door de sterke belasting van onder meer zout water vraagt om bijzondere oplossingen. Ons team, de constructeur en de verantwoordelijke mensen binnen de combinatie ontwikkelen hiervoor samen de meest vernuftige permanente en tijdelijke verbindingen en zekeringen.”

Magazijn.

Nieuwe ontwikkelingen

Een van die vernuftige oplossingen is Duplex, een rvs-legering die austeniet en ferriet bevat. “Duplex is zeer corrosie- en zuurbestendig, heeft een hoge treksterkte, is uitstekend bestand tegen erosie en slijtage en is zeer goed lasbaar. Het is alleen niet eenvoudig te bewerken en stelt zeer hoge eisen aan het gereedschap en de bewerker. Bij Schroeder hebben we dit volledig onder controle. We zijn gespecialiseerd in wrijvingslassen en zijn volledig ingericht op het werken met Duplex.”

De nieuwbouw op bedrijventerrein A18.

Super Duplex

Voor bijzondere materialen en hoge corrosiebestendigheid is Schroeder een partij die producten kan leveren die aan de hoogste eisen voldoen. Ook in de toekomst. Bunzel: “We staan uiteraard niet stil. Momenteel zijn we bezig met het doorontwikkelen van Duplex naar Super Duplex. Dit materiaal gaat nog een stap verder in sterkte en corrosiebestendigheid en daarmee kunnen we onze klanten helpen hun projecten naar een nog hoger niveau te tillen. Wij zijn klaar voor de toekomst!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details