Platform over beton en staal in de bouw
Specialist in managementsysteem- en productcertificeringen voor bouw en infra
Naast VCA, de Veiligheidsladder en de CO2-Prestatieladder biedt Normec NCK een breed portfolio aan managementsysteem- en productcertificeringen voor bouw en infra.

Specialist in managementsysteem- en productcertificeringen voor bouw en infra

‘Inzetten op verbetering is onze tweede natuur’

Pragmatisch, flexibel en met de voeten op de grond biedt Normec NCK een totaalpakket aan producten en diensten op het gebied van certificeren. Die specifieke activiteit omvat diverse managementsysteem- en productcertificeringen, twee takken van sport waarmee de organisatie opdrachtgevers in de bouw, infra én daarbuiten op maat bedient. Daarvoor tekent een ongeveer dertig specialisten tellend team, dat dagelijks inzet op een resultaat waarmee de klant écht vooruit kan. Een resultaat ook dat continu onderwerp is van verdere optimalisatie, zo meent operationeel directeur Miranda Seigers. “We excelleren door elke dag te werken aan verbetering.”

Miranda Seigers, operationeel directeur van Normec NCK.

Het in 2007 gestarte Normec NCK, onderdeel van Normec, biedt samen met de andere Normec-entiteiten een producten- en dienstenpakket waarmee een gevarieerde klantenkring tot in de puntjes wordt geserviced. Binnen het Beverwijkse bedrijf ligt de nadruk op uiteenlopende certificeringen die verband houden met managementsystemen en producten. Het leveren van kwalitatief hoogwaardig maatwerk staat daarbij voorop. “Ressorterend onder de Normec-vlag hebben we alle faciliteiten en expertise in huis rondom verschillende certificeringsaangelegenheden die de klant een serieuze stap verder helpen”, aldus Seigers. “We zijn in alle opzichten perfect ingericht om bouw- en infrabedrijven van het gewenste certificaat te voorzien. De door ons geboden snelheid is daarbij een mooie plus. Normec NCK is een relatief klein bedrijf. Daardoor kunnen we rap schakelen en een persoonlijke aanpak bieden. Iets dat onze opdrachtgevers erg waarderen.”

De specialisten van Normec NCK staan met beide voeten op de werkvloer en denken in elke situatie met de klant mee.

Van goed naar beter

Bij Normec NCK laten ze niets aan het toeval over. Om zo goed mogelijk in de klantwens te voorzien en volgens de verschillende normeisen te werken, maakt het bedrijf gebruik van een doordacht kwaliteitsmanagementsysteem. Maar goed kan altijd beter. Vandaar dat de aanwezige kennis en kunde steeds verder wordt vergroot. Een initiatief dat wordt gecombineerd met een messcherpe focus op de markt. “We anticiperen continu op de behoeften van onze klanten”, zegt Seigers. “Qua producten en dienstverlening, maar ook als het gaat om onze aanpak. We verbeteren onze performance doorlopend. Zo hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de kwaliteit van onze eigen auditoren. Daarnaast vinden met regelmaat harmonisatieoverleggen plaats, waarbij we intern met elkaar in gesprek gaan en onder meer onze best practices delen. Verder zijn we een eind op weg met de ontwikkeling van een systeem waarmee de klant de status van zijn certificeringsproces op de voet kan volgen. Kortom, de lat komt steeds hoger te liggen.”   

Veiligheid als basis

Groot geworden vanuit de veiligheidshoek biedt Normec NCK een flink aantal hiermee verwante certificeringen. Zo is het bedrijf uiterst sterk in VCA (VGM Checklist Aannemers) en de aangewezen specialist inzake de certificering aangaande onder meer de Veiligheidsladder en de CO2-Prestatieladder. Wat betreft die laatste was Normec NCK zelfs de allereerste certificerende instelling die door de RvA werd geaccrediteerd voor het certificeren van alle vijf de treden van deze norm. Maar ook als het gaat om productcertificeringen heeft Normec NCK alles te bieden. Een voorbeeld hiervan is de BRL-SIKB 12000, het certificaat dat betrekking heeft op werkzaamheden die onder de grondwaterspiegel worden uitgevoerd en als erkend bewijsstuk geldt conform de Wbb, Wtw en Wm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details