Platform over beton en staal in de bouw
Bedrijvenloop nieuw onderdeel van Riwal Hoogwerkers halve marathon

Bedrijvenloop nieuw onderdeel van Riwal Hoogwerkers halve marathon

De inschrijving voor de 44 editie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon is geopend. Op zaterdag 14 maart 2020 kunnen lopers op de halve marathon en de 10 en 5 kilometer van start gaan bij de atletiekhal Fortius in Dordrecht. Ook zijn er lopen voor de jeugd op de baan. Nieuw onderdeel van het evenement is een bedrijvenloop op de 10 en 5 kilometer.

De halve marathon brengt de lopers via een fraai parcours langs het Wantij en door de Dordtse Biesbosch. Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl. Voor iedereen, zowel jeugd als volwassenen is aan de finish een medaille beschikbaar.

Vorig jaar kreeg Fortius, de organisator van het evenement, voor het eerst steun van Riwal, verhuur en verkoopspecialist van hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Maarten Vogelezang, voorzitter van het organisatieteam: “De samenwerking levert ons veel op. Naast sponsoring denkt Riwal met ons mee om het evenement nog aantrekkelijker maken. Het aantal deelnemers nam vorig jaar al toe met ruim 130 lopers, waardoor het totaal aantal uitkwam op ruim 900 deelnemers. In 2020 introduceren we een bedrijvenloop.”

Bedrijvenloop met goed doel

Aan de bedrijvenloop op de 5 en 10 kilometer kunnen groepen van minimaal drie en maximaal vijf lopers meedoen. De uitslag wordt bepaald op basis van de drie snelste tijden van het bedrijventeam. Het snelste team mag een grote wisselbeker in ontvangst nemen. Teams van bedrijven die willen meedoen, kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar [email protected]. De helft van het inschrijfgeld voor bedrijven (150 euro) wordt gedoneerd aan Pink Ribbon voor borstonderzoek, het goede doel waaraan Riwal zich eerder dit jaar al voor in heeft gezet. Daarnaast zal iedere loper via het inschrijfgeld van de reguliere lopen op de 5, 10 en 21km 1 euro doneren aan Pink Ribbon.

Glenn Verburg, Algemeen Directeur Riwal Benelux licht toe: “Afgelopen jaar was deze halve marathon een groot succes met de toename van het aantal lopers en een nieuw parcoursrecord voor de mannen op de 21km en dat ondanks de harde wind. Nieuw dit jaar is de bedrijvenloop, waarmee we bedrijven extra willen stimuleren om mee te doen doordat een deel van het inschrijfgeld gedoneerd wordt aan Pink Ribbon. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat het dit jaar weer een mooie loop zal worden en dat vanuit Riwal wederom een groot aantal medewerkers meedoen aan een van de looponderdelen. De Riwal Hoogwerkers halve marathon is een initiatief van ons Fit, Trots & Betrokken programma waarmee wij onder andere de sportieve kant van onze medewerkers willen stimuleren en dit initiatief sluit daar dan ook naadloos op aan!

Deelname scholen

Fortius richt zich ook op de jeugd. In samenwerking met het Sportbedrijf van de gemeente is een brief met flyer bezorgd bij alle basisscholen in Dordrecht voor kosteloze deelname aan de jeugdlopen op de baan. Bewegen is gezond en op deze manier kan de jeugd op een gezellige manier kennis maken met deze sport.

Grote Rivieren Loopcircuit

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon is onderdeel van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit met lopen in Dordrecht en de Alblasserwaard.

Meer informatie

Meer informatie over alle lopen staat op www.fortiusdrechtsteden.nl/wedstrijd en evenementen en onder kalender.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details