Platform over beton en staal in de bouw
BIMPraat op 14 november over BIM en juridische contracten

BIMPraat op 14 november over BIM en juridische contracten

De BIMPraat On Tour van 14 november gaat over BIM en juridische contracten. Onderwerpen zijn onder meer het contractueel vastleggen van de verplichtingen wanneer bedrijven werken met BIM. Mr. Jacob Henriquez en Bruno Bartelds bespreken dit onderwerp en zullen vragen beantwoorden.  

De BIMPraat ‘BIM en juridische contracten’ wordt voor de derde keer in de afgelopen vier jaar georganiseerd omdat de voorgaande bijeenkomsten erg succesvol zijn gebleken. Op 14 november is de BIMPraat On Tour te gast bij advocatenkantoor Ploum onder leiding van mr. Jacob Henriquez. Ook Bruno Bartelds van Het BIM Instituut zal dan spreken en vragen beantwoorden.

BIMPraat in twee delen

Deze BIMPraat bestaat uit twee delen. Henriquez en Bartelds gaan in deel 1 in op BIM bij het aangaan van een overeenkomst. Omdat juridische kwesties vaak te maken hebben met project- en organisatiegebonden verwachtingen, zal een deel van deze BIMPraat aandacht besteden aan het inventariseren van die verwachtingen. En natuurlijk aan de impact van die verwachtingen op het gebruik van BIM in het proces van contractvorming.

In deel 2 van de BIMPraat gaan ze in op BIM bij de oplevering van het werk. Zij zullen tevens aandacht besteden aan het As Built-model: het revisiemodel bij oplevering van het gebouw.

Sprekers

Jacob Henriquez is een ervaren procesadvocaat werkzaam bij advocatenkantoor Ploum. Hij staat zijn cliënten bij in een breed scala aan bouw- en infrastructuurgerelateerde geschillen, zowel bij de overheidsrechter (rechtbanken en gerechtshoven) als in arbitrage bij onder meer het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI), de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA) en de International Court of Arbitration van het ICC. Henriquez heeft daarnaast veel publicaties op zijn naam staan over de ontwikkelingen in zijn vakgebied.

Bruno Bartelds is oprichter en directeur van Het BIM Instituut en BrugVB, een adviesbureau op het gebied van ontwerp- en bouwprocessen en 3D-engineering. Bartelds’ expertise is om bouwprocessen al in een vroeg stadium reëel te maken met BIM en virtueel bouwen. Daarmee wordt een ‘eerste keer bouwen’ waarheidsgetrouw nagebootst en kunnen mogelijke knelpunten vroegtijdig worden aangepakt met een soepeler en efficiënter proces als resultaat. Bartelds is ook oprichter van Het BIM Instituut dat als doel heeft met no-nonsense mentaliteit te werken aan een innovatieve kijk op het nieuwe bouwen. Bartelds heeft de afgelopen jaren in projecten, seminars en publicaties bewezen te beschikken over gedegen kennis van BIM en virtueel bouwen.

Aanmelden

Deze BIMPraat On Tour over BIM en juridische contracten vindt plaats op 14 november van 14.00-17.30 uur bij advocatenkantoor Ploum in Rotterdam. Aanmelden kan via de website van Het Nationaal BIM Platform.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details