Platform over beton en staal in de bouw
Waardevolle aanwinst voor professionals in de prefab betonsector
MatrixFloor is speciaal ontwikkeld voor het ontwerpen en dimensioneren van prefab betonnen liggersystemen en vloeren zoals traditioneel en voorgespannen breedplaatvloeren, kanaalplaatvloeren en ribcassettevloeren.

Waardevolle aanwinst voor professionals in de prefab betonsector

Snelle ontwerpsoftware voor prefab betonnen liggersystemen en vloeren

MatrixFloor heeft alles in zich voor een gedegen en kwalitatief ontwerp van prefab betonnen liggersystemen en vloeren. Jarenlange inzichten en ervaringen van ingenieurs, constructeurs én van de eigen software engineers van Matrix Software hebben geresulteerd in een geavanceerd en zeer krachtig rekenprogramma, waarmee in een handomdraai één of meerdere liggers berekend kunnen worden. Via een handmatige invoer of geïntegreerd met de CAD/CAM oplossing IC-Prefab kunnen bovendien razendsnel prefab betonvloeren ontworpen worden, inclusief representatieve rapportages voor opdrachtgevers, hoofdconstructeurs en controlerend constructeurs.

MatrixFloor is speciaal ontwikkeld voor het ontwerpen en dimensioneren van prefab betonnen liggersystemen en vloeren zoals traditioneel en voorgespannen breedplaatvloeren, kanaalplaatvloeren en ribcassettevloeren. De rekensoftware, met zijn grote eenvoud en hoge snelheid, is een krachtig hulpmiddel voor met name betonfabrikanten, die de software kunnen gebruiken om een veilig en goed productieproces te borgen. Daarnaast is MatrixFloor zeer waardevol voor opdrachtgevers, hoofdconstructeurs en controlerend constructeurs in het ontwerpproces.

Betonfabrikanten kunnen de software gebruiken om een veilig en goed productieproces te borgen.

Veiligheid en betrouwbaarheid

“MatrixFloor beschikt over heel veel capaciteiten”, benadrukt accountmanager Shahram Omary. “Met het rekenprogramma kunnen zowel eenvoudige als complexe constructies worden berekend”, waarbij gebruikers kunnen vertrouwen op een hoge veiligheid en betrouwbaarheid. Zowel onze klanten als onze eigen software engineers werken met praktische ervaringen, normen en standaarden ten aanzien van bijvoorbeeld sterkte, stijfheid, stabiliteit en brandwerendheid, die continu mee-evolueren met het veranderende risicolandschap. Onze software gaat hier dynamisch in mee. Interessant is bovendien de ontwikkeling van de nieuwe Eurocode, waarop MatrixFloor alvast is voorbereid. Dit maakt onze software zeer actueel en relevant.”

MatrixFloor houdt rekening met de randvoorwaarden van elke bouwfase. Ook van de productie.

Interactief

Alle ontwerpen van MatrixFloor zijn een voorstel, benadrukt Omary. “Elk ontwerpvoorstel is bovendien interactief aanpasbaar. Hierdoor is MatrixFloor geen keurslijf, maar een interactieve ontwerptool die klanten met maximale vrijheid helpt om een ontwerp te realiseren dat aan alle wensen en eisen voldoet.” 

Elke eigenschap binnen het rekenmodel kan toegekend worden aan een bouwfase. Ook dit levert flinke (efficiëntie)voordelen op.

Verschillende bouwfasen

Daarnaast is MatrixFloor in staat om tijdens het rekenproces rekening te houden met de verschillende bouwfasen. “Zo kan er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met alle randvoorwaarden tijdens de productie, de opslag, het transport, het aanbrengen, het afstorten, het uitharden, het ontkisten en de gebruiksfase”, aldus Omary. “Elke eigenschap binnen het rekenmodel kan toegekend worden aan een bouwfase, zoals doorsnede, druklaag, opleggingen en belastingen. Ook dit levert flinke (efficiëntie)voordelen op.”

Accountmanager Shahram Omary.

Het gezicht van MatrixFloor

Shahram Omary (26) is begin dit jaar aangesteld als accountmanager voor MatrixFloor. Hij heeft een hbo/TU-achtergrond en is in oktober 2023 gestart als consultant op de ingenieursafdeling van Matrix Software. “Ik was hier verantwoordelijk voor een stukje support en consultancy”, vertelt hij. “Een leuke en uitdagende baan die zodanig goed heeft uitgepakt, dat ik enkele maanden later al het vertrouwen krijg om MatrixFloor aan de markt te presenteren. 

Kom naar de Matrix klanten dag!

Wilt u meer informatie over MatrixFloor of de andere prefab programma’s van Matrix Software, zoals de CAD- en productiesoftware, IC-Prefab en IMPACT en bent u klant? Kom dan naar de Matrix Software klantendag voor prefab gebruikers op donderdag 25 april aanstaande. Binnenkort ontvangen klanten hiervoor een persoonlijke uitnodiging en kunnen zij zich aanmelden via de websiteagenda. Bent u nog geen klant, neem dan gerust contact op voor meer informatie of kijk nog even naar de opgenomen webinars op de website. Zo wordt er binnenkort een nieuw webinar gepland over MatrixFloor.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details