Platform over beton en staal in de bouw
CSC-brons voor Netterden Zand en Grind

CSC-brons voor Netterden Zand en Grind

Op 15 maart heeft Kiwa het CSC-brons duurzaamheidscertificaat uitgereikt aan Netterden Zand en Grind. Netterden Zand en Grind is hierdoor één van de koplopers in het duurzaam winnen van zand en grind. De certificering past binnen de pijlers van het bedrijf: het op een duurzame wijze winnen van de grondstoffen met respect voor de omgeving en met een open oog voor de relevante maatschappelijke belangen.

“De betonsector wordt steeds duurzamer. Niet alleen de producerende bedrijven, maar ook de toeleverende industrie. CSC is het bewijs dat de betonsector verduurzaamt en op weg is om de klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Remco Kerkhoven, van CSC-NL en Betonhuis, kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Johan Heutinck, Manager Kwaliteit, Arbo, Milieu en Vergunningen van Netterden voegt toe: “Dit certificaat is een mooie erkenning voor hetgeen we al bereikt hebben op het gebied van de duurzame winning van zand en grind en de daarmee samenhangende natuurontwikkeling, want dat is voor ons een wezenlijk onderdeel van dit proces. We staan hier echter niet lang bij stil, want de komende tijd zal onze focus liggen op ons streven naar energieneutraliteit en het zetten van verdere stappen in onze MVO-processen.“

CSC voor duurzaam winnen en produceren
Het CSC-certificaat maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. Als voorbeeld wordt het CSC-certificaat gewaardeerd met een herkomstclasseringsniveau (tier level) van 1 in BREEAM.

CSC-handleiding 2.0
De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Sinds 1 januari 2019 is deze handleiding geüpdatet naar een 2.0 versie. Sommige eisen zijn aangescherpt en hiermee laat CSC zien dat duurzame ontwikkelingen aansluiten bij nieuwe inzichten en veranderingen binnen circulair en duurzaam bouwen.

Internationaal en voor de hele betonketen
Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina (voor toeleveranciers brons en zilver). De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijk certificerende instellingen zoals Kiwa. Voor meer informatie over het certificaat CSC zie www.csc-nl.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details