Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

De ongelimiteerde mogelijkheden van wit cement

Het begon allemaal miljoenen jaren geleden. In sommige gevallen werd kalk gevormd door de afzetting van micro-organismen die dichtbij het...

p1110706_001-kopieren

14 mei 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het begon allemaal miljoenen jaren geleden. In sommige gevallen werd kalk gevormd door de afzetting van micro-organismen die dichtbij het oppervlak calciumcarbonaat aan het zeewater onttrokken. In andere gevallen werden koralen gevormd op de beddingen van ondiepe zeeën. Door de daaropvolgende compressie werden de afzettingen in verschillende mate versterkt. In geologisch actieve gebieden werd hoogwaardig marmer gevormd.

Kenmerkend voor alle afzettingen in het AALBORG WHITE productieproces is het ontbreken van verontreiniging door zand en klei die aanwezig hadden kunnen zijn als de afzettingen niet ver van grote landmassa’s hadden plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot zeer zuivere kalksteen, ideaal voor de productie van witte cement. Tel daarbij op de lokale leveringen van zeer zuiver zand en kaolien, geavanceerde technologie, toegewijd en ervaren personeel en meer dan 100 jaar ervaring in de productie van Portlandcement, en het is gemakkelijk te begrijpen waaraan AALBORG WHITE cement haar wereldwijde reputatie van consistentie en ongeëvenaarde kwaliteit te danken heeft.

Tegenwoordig heeft het merk AALBORG WHITE een sterke internationale positie en wordt het geëxporteerd naar meer dan 70 landen wereldwijd.

25-kg-white-aalborg-export-kopierenHet product

AALBORG WHITE cement is een snel uithardende Portlandcement met een hoge vroegsterkte (2 dagen) en standaardsterktes (28 dagen), vervaardigd uit extreem zuiver kalksteen en fijngemalen zand. Wat AALBORG WHITE cement zo uniek maakt, zijn de witte kleur, de hoge consistentie, het buitengewoon lage gehalte aan alkali en de hoge sulfaatbestendigheid. Het cement kan volgens de meeste nationale normen worden beschreven als een sulfaatbestendig cement met een laag alkaligehalte.

Het gebruik

Met AALBORG WHITE cement kunt u alle kleuren uit het spectrum kiezen voor de productie van uw beton of droge mix. AALBORG WHITE cement is de basiskleur. Wit beton wordt verkregen door AALBORG WHITE cement te mengen met puur, licht zand en witte aggregaten zoals wit graniet, wit marmer of gebroken gecalcineerde vuursteen. Lichtgrijs beton ontstaat door menging met gewone aggregaten of met grijs Portlandcement en gekleurd beton wordt verkregen door menging met pigmenten.

p1110710_004-kopieren

AALBORG WHITE cement is perfect voor beton voor panelen, balkons, kroonlijsten, ornamenten, straatstenen en tegels, sculpturen, in terrazzo, voor zwembaden en in lichte voegmortel. Het cement wordt vaak gebruikt in witte of gekleurde droge mix voor deklagen. Dit geeft een levendige uitstraling die het metselwerk beschermt en tegemoetkomt aan het esthetisch gevoel van de toeschouwer. De licht reflecterende eigenschappen van AALBORG WHITE cement zorgen voor extra verkeersveiligheid van betonbanden, wegmarkeringen, middengeleiders, tunnelbekleding en tunnelhellingen.


In samenwerking met MAS Architectuur en Ney & Partners heeft URBASTYLE een overdekte, betonnen bank gecreëerd die geplaatst is in de wijk Schaerbeek in Brussel. Om tot de juiste kleur te komen, heeft URBASTYLE een eigen mix met witte marmeren toevoeging toegepast. Deze mix is mede mogelijk gemaakt door de producten van AALBORG WHITE. Het resultaat is fantastisch!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details