Platform over beton en staal in de bouw
Digitale werkplaats: informatie ontsluiten en ophalen

Digitale werkplaats: informatie ontsluiten en ophalen

Van het tekenbord naar modelleren op de pc, naar uiteindelijk een papierloze werkplaats. Het is een essentieel onderdeel van het continu verbeteren en optimaliseren in de manier van werken. Sta er maar eens bij stil hoeveel tijd, geld en energie er verloren gaat door informatie op papier aan elkaar over te dragen. Per definitie loopt men achter de feiten aan, wat fouten en gebrek aan inzicht in de hand werkt.

Het ontsluiten van informatie, zoals tekeningen of 3D-modellen, in een werkplaats of op de bouwplaats is als het op de techniek aankomt niet heel spannend. Wat van veel groter belang is, is de vraag wat een digitale werkplaats voor je manier van werken betekent. Dat gaat dus om veel meer dan papierloos werken.

Informatie ophalen

Het biedt niet alleen kansen om mensen aan het einde van de keten (in de werkplaats of op de werf) informatie toe te sturen, maar juist ook om heel veel informatie op te halen. Er ligt een schat aan relevante stuurinformatie verborgen. Bedenk maar eens hoeveel werk er ‘out-of-sight’ plaatsvindt. En het zijn juist die plaatsen waar ‘het gevoel’ leidend is over hoe het gaat en de feitelijk informatie met het daarbij horende inzicht ontbreekt. Informatie ophalen vanuit de gebruikers is veel moeilijker. Helemaal als juist die gegevens de basis zijn om sturing met, en een beter inzicht uit, een ERP-oplossing te verkrijgen.

Digitale werkplaats

In het huidige digitale tijdperk worden de smartphone en tablet steeds belangrijker, omdat deze mensen op de werkvloer ondersteunt in het krijgen maar ook weer terugsturen van informatie. Het zorgt ervoor dat de software nóg meer inzicht geeft over de bedrijfsvoering. Via de digitale werkplaats wordt – volledig geïntegreerd met de werkvoorbereiding van het project – digitaal tekenwerk ontsloten. Daarbij worden direct uren geregistreerd, afwijkingen doorgegeven én de voortgang feitelijk gemaakt. Inzichtelijk van platte tekeningen tot in 3D-modellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details