Platform over beton en staal in de bouw
Duurzaamheidsprimeur voor Willemen Infra: CSC-goud voor beton en platina voor recycling

Duurzaamheidsprimeur voor Willemen Infra: CSC-goud voor beton en platina voor recycling

De continue duurzaamheidsinspanningen van Willemen Infra zijn beloond met CSC-certificaten voor onze betoncentrales en recyclingsites. Het Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat is een internationaal erkende certificering die duurzaamheid in de betonindustrie bevordert. Voor al onze betoncentrales behaalden we CSC-Goud, voor onze recyclingsites behaalden we CSC-Platina, de hoogste erkenning en meteen een primeur voor België.

Het CSC-systeem evalueert de duurzaamheidsprestaties van betonfabrikanten op basis van verschillende criteria, waaronder milieuprestaties, sociaal engagement, economische verantwoordelijkheid en het gebruik van duurzame grondstoffen. Wanneer je als bedrijf een CSC-certificaat toegekend krijgt, toont dat aan dat de organisatie zich inzet voor duurzame praktijken in de productie van beton. De certificering kan verschillende niveaus hebben, waaronder brons, zilver, goud en platina, waarbij hogere niveaus wijzen op een grotere inzet voor duurzaamheid. Het behalen van een CSC-certificaat is een belangrijke stap voor bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een meer duurzame bouwsector.

“We zijn verheugd en trots dat Willemen Infra vandaag aanzienlijke mijlpalen heeft bereikt. Onze inzet voor ecologische verantwoordelijkheid heeft – na een grondige externe audit door SGS Intron – geresulteerd in het behalen van het gouden CSC-label voor al onze betoncentrales en het opmerkelijke platina-label voor onze recyclingcentra. Dit betekent dat we niet alleen voldoen aan, maar zelfs uitblinken in de hoogste normen voor duurzaamheid in België” zegt Joris De Kesel, Algemeen Directeur Willemen Infra.

Goud voor betoncentrales: een erkenning van toewijding

“Het gouden CSC-label voor onze betoncentrales is een reflectie van de toewijding die we tonen in elk aspect van onze betonproductie. Onze inspanningen gedurende het hele productieproces – van de keuze voor duurzame grondstoffen tot het optimaliseren van de productieprocessen voor energie-efficiëntie – hebben geleid tot deze prachtige erkenning. Onze betoncentrales worden nu erkend als toonaangevend op het gebied van duurzaamheid in de bouwsector” aldus Dirk Christianen, directeur productie en recyclage.

Platina voor recyclingcentra: een primeur in België

“We voldoen niet alleen aan de hoogste normen, we overstijgen ze zelfs” gaat Dirk verder. “Voor onze recyclingsites werden we bekroond met het platina CSC-label. We zijn de eersten in België die deze hoogste erkenning voor duurzaamheid in de recyclingsector behalen. Dit getuigt niet alleen van onze inzet voor duurzame recyclingpraktijken, maar maakt van ons ook pioniers op dit gebied”.

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

“Eind december 2023 ontving Willemen Infra ook het certificaat CO2-Prestatieladder niveau 5. Dit houdt in dat we niet enkel werken aan onze eigen directe CO2-emissies, maar ook aan al onze indirecte emissies van scope 3” vertelt Franky Van den Berghe, duurzaamheidsmanager Willemen Groep. “Om niveau 5 te behalen werkt een bedrijf niet enkel aan de eigen emissies, maar ook aan die van de volledige sectorketen. Het certificaat ligt volledig in lijn met het CO2-reductieplan van Willemen Groep”.

“Deze certificeringen zijn geen eindpunt, maar eerder een stimulans om door te gaan met onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Ze benadrukken dat we niet alleen infrastructuren bouwen, maar ook een duurzamere toekomst. Onze toewijding aan innovatie, milieubewustzijn en sociale verantwoordelijkheid heeft ons gebracht waar we vandaag zijn. Ons uiteindelijke doel is om klimaatneutraal mee te bouwen aan een betere wereld” besluit Franky.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details