Platform over beton en staal in de bouw
Een nieuwe generatie leidingplaatmachines: Verregaande automatisering bij de productie van kanaalplaatvloeren
Plaatsing van Olthof kanaalplaatvloeren.

Een nieuwe generatie leidingplaatmachines: Verregaande automatisering bij de productie van kanaalplaatvloeren

Olthof Groep BV uit Sappemeer wordt geleid door de Gebroeders Olthof. Het bedrijf is actief in de productie van beton, prefab betonelementen, granulaten, zand en grind en biedt oplossingen voor de inname van spoorballast, voor transport en voor de verhuur van machines en containers. Na een eerdere vlotte en vruchtbare samenwerking klopte ze opnieuw aan bij Echo Precast Engineering voor de plaatsing van een extruder X-Liner® FC, die zal toelaten om de productie van kanaalplaatvloeren optimaal te automatiseren.

Partnership bestendigd

Met de aanschaf van deze nieuwe, performante leidingplaatmachine bestendigt Olthof BV haar samenwerking met Echo Precast Engineering nv, onderdeel van de Progress Group, uit het Belgische Houthalen-Helchteren. De samenwerking ging van start met een eerdere bestelling van een ultraprecieze automatische SmartJet® plotter voor Weep Hole Drilling (booreenheid voor ontwateringsgaten), een Multi-Angle zaagmachine en een performante betonzuiger. Hiermee kon Echo Precast Engineering alle wensen van Olthof Prefab inwilligen.

De extruder X-Liner® FC in actie.

Bij Olthof Prefab stellen ze de kwaliteit, de snelheid van levering en de professionaliteit van Echo Precast Engineering op prijs. Ze zien in Echo Precast Engineering een partner die kort op de bal speelt, proactief meedenkt en aansluit op hun eigen ambities. Ook de nauwe en persoonlijke samenwerking met Area Sales Manager Roeland Reenaers en Managing Director Stef Verhelst van Echo Precast worden als belangrijke troeven aangehaald, net als hun extreme servicegerichtheid tijdens elke fase van het project.

De X-Liner uitgelicht

De nieuwe extruder X-Liner® FC zal Olthof Prefab in staat stellen om het productieproces van de kanaalplaatvloeren verder te verbeteren. De machine laat tevens een gevoelige verhoging van de productiesnelheid toe. Voeg daar de precieze instelbaarheid van de machine en het eenvoudige onderhoud aan toe en je hebt een perfecte oplossing voor het efficiënt en toekomstgericht produceren van kanaalplaatvloeren. Momenteel kan de geleverde machine 6 gaten x 200 mm en 265 mm aan maar dit wordt binnenkort uitgebreid met 8 gaten x 200 mm en 4 gaten x 320 mm.

Bij het gebruik van een extruder wordt het beton door middel van een roterende schroef in een vormkamer gedrukt en daar verdicht. Achter de machine kan het gecompacteerde beton blijven staan en ter plekke uitharden. De extruder X-Liner® FC is specifiek bedoeld voor de productie van voorgespannen kanaalplaatvloeren, is gebaseerd op een beproefde technologie en staat voor een optimaal gebruiksgemak. Deze troeven kunnen makkelijk het verschil maken inzake efficiëntie en snelheid van het productieproces en zo de competitiviteit van de gebruiker vrijwaren.

Olthof kanaalplaatvloeren in de praktijk

Kanaalplaatvloeren van Olthof Prefab worden dagelijks toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Momenteel produceert het bedrijf kanaalplaatvloeren in 200 mm en 265 mm, die beide ook geleverd kunnen worden in een geïsoleerde uitvoering. Met de aanschaf van de nieuwe leidingplaatmachine kan Olthof Prefab voldoen aan de toenemende vraag om leidingwerk al in te plannen bij de productie van leidingplaten, met als groot voordeel dat ze af-fabriek platen levert met sleuven. Eens geplaatst, kunnen deze sleuven voorzien worden van de nodige leidingen. De later geplande 320 mm plaat zal met name in de utiliteitsbouw worden toegepast voor lange overspanningen en zware belastingen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details