Platform over beton en staal in de bouw
In 3 stappen naar een industriële woonkamer

In 3 stappen naar een industriële woonkamer

Het industriële interieur is erg populair in de woonwereld. Wat houdt deze stijl precies in en hoe zorg je ervoor dat je zelf zo’n stoere inrichting krijgt? Wij geven je drie tips voor een industriële woonkamer!

Wat is het?

Het industriële interieur staat bekend om de robuuste look. Zwart, grijs, wit en houttinten zijn kleuren die voornamelijk terugkomen. Bakstenen muren met een oude en karakteristieke uitstraling is iets wat je veel ziet. Naast baksteen komen ook metaaltinten als koper en ijzer terug.

Houd het simpel

Ook voor de meubels geldt: houd het simpel en less is more, het staat niet bekend om de vele versieringen en accessoires. Wat echt voldoet zijn robuuste houten tafels met mooie kuipstoelen. Om het af te werken kunnen hanglampen zonder lampenkamp worden opgehangen of neergezet voor een authentieke look. Kasten staan in vrijwel elk interieur. Naast dat je er spullen in kan opruimen zorgt een zwarte metalen kast ook voor een echt eyecatcher in het industriële interieur. Iets wat ook perfect past binnen deze stroming is een haard met daarnaast houtblokken uitgestald voor een robuuste uitstraling. Wat betreft de vloer is een gietvloer of hout de beste optie.

Raambekleding om het af te maken

Om het helemaal af te maken mag raambekleding in een industriële stijl natuurlijk niet ontbreken. Jaloezien passen perfect in deze inrichting. Deze zijn zowel in hout als aluminium met matzwarte kleur erg toepasselijk. Jaloezieën zijn daarnaast erg praktisch omdat ze tijdloos zijn en je zelf je mate van privacy kan bepalen. Wil je iets meer sfeer creëren? Dan zijn gordijnen een goede oplossing. Het kan zijn dat deze gordijnen verduisterend werken, maar er is ook een mogelijkheid tot meer transparantie. Ook zorgt deze raambekleding voor voldoende geluiddemping en past het in elke stijl, dus ook de in de industriële.

Ben je ook enthousiast geworden en ga je binnenkort je kleine woonkamer inrichten? Houd het industriële interieur dan in je achterhoofd en met deze tips komt het helemaal goed!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details