Platform over beton en staal in de bouw
Inschrijving Betonprijs 2019 is geopend

Inschrijving Betonprijs 2019 is geopend

Inschrijving Betonprijs 2019 is geopend

Op woensdag 13 november vindt de uitreiking van de tweejaarlijkse Betonprijs plaats tijdens het Betonprijsdiner. Het is vanaf heden voor iedereen mogelijk om verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en/of inspirerende projecten voor deze toonaangevende prijs in de betonsector in te dienen.

Categorieën

Er zijn bij deze 21ste editie van de Betonprijs zes mogelijke categorieën, namelijk: Civiele Bouwwerken, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bestaande Bouw, Grensverleggend en Circulair. Elk project dingt verder automatisch mee voor de Toekomstprijs. Studenten stemmen daarbij op hun favoriete project onder de genomineerden.
“Met de nieuwe categorie Circulair geven we invulling aan de roep vanuit de samenleving en overheid om meer aandacht voor duurzaamheid”, aldus Chantal Mülders, die vanuit de Betonvereniging de Betonprijs 2019 coördineert.

Jury

De jury bestaat uit professionals uit de gehele bouwsector, namelijk juryvoorzitter Henri van der Kamp (Van Gelder Groep), Ronel Dielissen (Mebin), Reinald Top (Zwarts & Jansma Architects), Marten Klein (Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam), Aad van der Horst (TU Delft), Alfons van Woensel (Struyk Verwo Infra), Rudi Roijakkers (ABT) en Dick van Klaveren (Rijkswaterstaat). De jury zoekt projecten die breder schaalbaar zijn in de Nederlandse context om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Op deze manier levert het project een wezenlijke bijdrage leveren aan de Nederlandse betonexpertise.

Over de Betonprijs

“Iedereen die actief is in de (beton)bouwsector wil de Betonprijs winnen. Het is al decennialang een toonaangevende prijs.” aldus Maikel Jagroep, directeur Betonvereniging. Projecten kunnen tot maandag 2 september ingediend worden. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.betonprijs.nl. De winnaars van de vorige editie in 2017 waren: Catharinabrug, Leiden (categorie Bruggen & Viaducten), Hoogwatergeul Veessen – Wapenveld (categorie Natte waterbouw), Villa K6 (categorie Woningbouw), ’s-Werelds grootste fietsenstalling, Utrecht (categorie Utiliteitsbouw), Parkeergarage Lammermarkt, Leiden (categorie Uitvoering), Ultraslanke hybride trap hoofdkantoor ABT, Velp (categorie Betontechnologie), Renovatie Velsertunnel, Velsen-Zuid (categorie Restauratie/reparatie) en Tafelbrug Zuid- en Noordhorn (categorie Constructief ontwerp). Een eervolle vermelding was toegekend aan de Dafne Schippersbrug te Utrecht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details