Platform over beton en staal in de bouw
Krachtige ontwerp- en rekensoftware voor staal-, beton- en houtconstructies
De in eigen huis ontwikkelde software van Struct4U is betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, modern, altijd up-to-date en zeer krachtig.

Krachtige ontwerp- en rekensoftware voor staal-, beton- en houtconstructies

Zonder peperdure licenties

Sinds de oprichting in 2014 heeft Struct4U mooie stappen gemaakt. De ontwikkelaar en leverancier van intelligente, transparante en prijsvriendelijke ontwerp- en rekensoftware voor staal-, beton- en houtconstructies is continu bezig om de kwaliteit en functionaliteit van de software verder te verbeteren en te vergroten. Ook in 2022 zijn er weer mooie stappen gezet met vele nieuwe functionaliteiten en zelfs een uitbreiding naar een ander continent.

Werken met de ontwerp- en rekenmodules van Struct4U staat volgens directeur Rob Baaij gelijk aan het profiteren van de nodige voordelen. De in eigen huis ontwikkelde software is betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, modern, altijd up-to-date en zeer krachtig. “Afnemers betalen een laag bedrag, alleen voor het gebruik. En dat levert de nodige winst op, zowel tijdens de toepassing ervan als in de portemonnee. Het aantal nieuwe gebruikers groeit razendsnel. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Inmiddels hebben we gebruikers uit 68 landen. Door ons aanbod van XBeam2D, XFrame2D, XConstruct en XFEM4U kunnen we onze klanten alle tools bieden die ze voorheen bij andere leveranciers hadden.”

Door het aanbod van XBeam2D, XFrame2D, XConstruct en XFEM4U kan Struct4U zijn klanten alle tools bieden die ze voorheen bij andere leveranciers hadden.

Wateraccumulatie

Door gebruik te maken van de laatste programmeer- en ontwikkeltechnieken maakt Struct4U elke dag weer nieuwe stappen. Niet alleen nemen de kwaliteit en functionaliteit van de software voortdurend toe, ook worden de softwaretools steeds gebruiksvriendelijker. “Zo hebben we dit jaar een belastinggenerator voorzien in XFEM4U en werken we hard aan de doorbuigingsberekening voor betonnen platen (incl. kruip) die we naar verwachting eind 2022 implementeren in XFEM4U”, verklapt Baaij. “Dat geldt ook voor de rekenoptie Wateraccumulatie. Jaarlijks loopt de schade als gevolg van wateraccumulatie in de miljoenen euro’s. Met de nieuwste rekenoptie kun je dus toetsen of de constructie met bijvoorbeeld zonnepanelen nog wel voldoet aan de normeisen bij wateraccumulatie en/of de constructie versterkt moet worden.”

Door gebruik te maken van de laatste programmeer- en ontwikkeltechnieken maakt Struct4U elke dag weer nieuwe stappen.

Meer functionaliteit

Goed kan altijd beter. Ook bij Struct4U is dat het motto. “We luisteren goed naar onze klanten en stellen zélf dat de klant altijd gelijk heeft”, zegt Baaij. “Waarom? Omdat de klant met de software werkt en dus als geen ander kan vaststellen of iets onhandig of onduidelijk is of dat er een bepaalde functionaliteit ontbreekt. Kortom, het verbeteren en functioneler maken van de software van Struct4U is het resultaat van een innig samenspel.” Ook met de wetenschap, overigens. Dit heeft onder meer al geresulteerd in een hybride vierhoekig plaatelement waarmee nauwkeurige berekeningen gemaakt kunnen worden, inclusief een wapeningsberekening.

Baaij en zijn medewerkers barsten van de ambities en werken aan internationale expansie. “Onze software zal binnenkort in Latijns-Amerika worden vrijgegeven via onze distributeur in Argentinië. De Amerikaanse norm wordt momenteel geïmplementeerd in XFEM4U.” Daarnaast is er de Struct4U wiki, een website met daarin handleidingen, documentatie, achtergronden en tutorials op YouTube. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook nog een Struct4U Forum voor gebruikers.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details