Platform over beton en staal in de bouw
Weber ontwikkelt eco mortel voor 3D betonprinten

Weber ontwikkelt eco mortel voor 3D betonprinten

Weber, toonaangevend pionier op het gebied van 3D betonprinten, kondigt met trots Weber 3D eco aan. De volgende generatie van haar geavanceerde 3D printmortel. De ontwikkeling van de nieuwe mortelsamenstelling heeft geleid tot een nog duurzamer product. Een aanzienlijke cementreductie zonder concessies te doen aan de kwaliteit en verwerkbaarheid.

Doordat een 3D-printer alleen materiaal aanbrengt waar nodig, zijn 3D geprinte producten gemiddeld 40 tot 60% duurzamer dan traditionele bekiste betonproducten. Hier bovenop wordt er met de nieuwe betonmortel aanzienlijk minder cement gebruikt bij de productie. Dit uiteraard zonder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteitsstandaard en leverbetrouwbaarheid van Weber.

Weber 3D eco is een volgende stap van het bedrijf om duurzame oplossingen te bieden voor de bouwsector, waaronder de populaire taludtrappen, circulaire buitenmeubelen, inrijbeveiligingen en andere maatwerkoplossingen.

“Onze voortdurende inzet voor innovatie en duurzaamheid heeft geleid tot deze opmerkelijke prestatie,” zegt Peter Paul Cornelissen, Business Unit Manager Weber. “Met deze nieuw ontwikkelde mortelsamenstelling verminderen wij ons cementverbruik met bijna de helft. Zo dragen we bij aan een schonere toekomst voor de bouwindustrie en het milieu.”

Weber blijft zich inzetten voor het leveren van innovatieve oplossingen die niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook bijdragen aan een duurzamer morgen. Dit alles ondersteunt het wereldwijde doel van Saint-Gobain; Making the world a better home’.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van 3D betonprinten? Kijk dan op www.3D.weber.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details