Platform over beton en staal in de bouw
Slimmer, lichter en duurzamer bouwen met staalplaatbetonvloeren

Slimmer, lichter en duurzamer bouwen met staalplaatbetonvloeren

REPPEL specialist building solutions is al meer dan 90 jaar actief als leverancier van vloersystemen. In 1930 gestart als distributeur van de bekende LEWIS® Zwaluwstaartplaten®, heeft het Dordtse bedrijf een flinke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag mag REPPEL zich dé fabrikant en leverancier noemen van een compleet pakket aan vloeroplossingen voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten. In navolging van de LEWIS® Zwaluwstaartplaten® gooien bijvoorbeeld de LEWIS® Steelframe Concrete Floor (SCF), het OP-DECK® geïsoleerde betonvloersysteem en de HODY® staalplaatbetonvloer hoge ogen onder architecten, constructeurs en bouwbedrijven.

De HODY® platen zijn eenvoudig stapelbaar en worden in bundels aangeleverd.

Binnenstedelijk bouwen, transformaties en herbestemming van gebouwen in combinatie met een reductie van de CO2- en stikstofuitstoot zorgen voor nieuwe uitdagingen in de bouw. “We zullen lichter en met minder grondstoffen moeten bouwen om bouwprojecten succesvol binnen de gestelde eisen en regelgeving te kunnen realiseren”, weet Reginald van Dooremalen van REPPEL. “Met ons assortiment HODY® staalplaatbetonvloeren leveren wij een perfecte vloeroplossing voor deze uitdagingen.”

Optimale samenwerking

De HODY® staalplaatbetonvloeren bestaan uit dunne geprofileerde stalen HODY® platen die fungeren als de verloren bekisting en onderwapening van de staalplaatbetonvloer. “Dankzij de geometrie van de HODY® platen is er een optimale samenwerking tussen de platen en het beton”, aldus Van Dooremalen. “Hierdoor is het mogelijk om met een beperkte hoeveelheid beton en minimale wapening een slanke en lichte staalplaatbetonvloer te maken.” REPPEL levert een compleet assortiment HODY® profielhoogtes en plaatdiktes zodat per project de meest ideale vloeroplossing geboden kan worden.

Dankzij de HODY® platen is het mogelijk om met een beperkte hoeveelheid beton en minimale wapening een slanke en lichte staalplaatbetonvloer te maken.

Efficiënte logistiek

Staalplaatbetonvloeren bieden vele interessante projectvoordelen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de bouwlogistiek, weet Van Dooremalen. “Onze HODY® platen zijn eenvoudig stapelbaar en worden in bundels aangeleverd. Per logistieke beweging kunnen efficiënte hoeveelheden vloeroppervlak op een project worden geleverd. Hierdoor wordt het aantal vervoersbewegingen sterk geminimaliseerd. Dankzij het lage gewicht en de breedte van de platen kunnen zij bovendien door de bestaande openingen in de gevel of het dak naar binnen worden gehesen. De platen hebben een laag eigen gewicht, zijn zonder bouwkraan te monteren en zijn direct beloopbaar. Je hebt dus direct een veilige werkvloer. Dat maakt onze HODY® staalplaatbetonvloeren bij uitstek geschikt voor binnenstedelijke bouwprojecten, transformaties en herbestemming.”

Flinke reductie van CO2, stikstof en bouwkosten

REPPEL specialist building solutions levert een compleet pakket HODY® staalplaatbetonvloeren waarmee constructieve vloeren met een dikte van 100 mm tot ca. 360 mm gemaakt kunnen worden. Op basis van de gewenste overspanning en vloerbelasting werken de specialisten van REPPEL per project het best passende vloerontwerp uit. Ongeacht of het om een compleet gebouw of het dichtleggen van een enkele vloersparing gaat. Hierbij staat het efficiënt en optimaal gebruik van staal en beton centraal, besluit Van Dooremalen. “Dankzij de uitgekiende profilering van onze staalplaatbetonvloeren wordt het gebruik van deze grondstoffen aanzienlijk verminderd. De toepassing van de HODY® staalplaatbetonvloer in bouwprojecten draagt op deze manier bij aan de reductie van de CO2- en stikstofuitstoot. In combinatie met de hoge montagesnelheid wordt bovendien flink bespaard op bouwkosten.” 

Uitgebreid advies

Wie kiest voor de staalplaatbetonvloeren van REPPEL, kiest tevens voor een uitgebreid advies. Van ontwerp tot en met de montage is REPPEL dé partner voor architecten, constructeurs en bouwbedrijven. Om de uitvoering van een project succesvol te maken, verzorgt REPPEL ook de statische berekeningen, legplannen en detailuitwerkingen van de staalplaatbetonvloeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details