Platform over beton en staal in de bouw
Laagdiktemeters, betonmeters en materiaaldiktemeters voor verschillende toepassingen
Elcometer 456 laagdiktemeter in actie(Beeld: Elcometer)

Laagdiktemeters, betonmeters en materiaaldiktemeters voor verschillende toepassingen

Elcometer ontwerpt, produceert en levert inspectieapparatuur voor de coating-, beton- en metaaldetectie-industrie. De gratis Elcomaster data management software maakt het mogelijk om met Elcometer inspectieapparatuur metingen op te slaan en te rapporteren.

Johan Figlarz, verantwoordelijk voor marketing en sales bij Elcometer: “Een van onze vele producten is de Elcometer 456 laagdiktemeter om de coatinglaag op een ferro of non-ferro ondergrond te meten. Zo kun je naast de dikte van coating- en verflagen, ook meten hoe dik een goudlaag is, of zelfs een laag vuil in een ventilatiesysteem. Dat is het mooie aan dit product: een coating kan alles zijn en is overal om ons heen aanwezig. We hebben veel klanten in verschillende industrieën, zelfs de cosmetica-industrie.” 

Specifiek voor de bouw heeft Elcometer een laagdiktemeter die coatinglagen op beton kan meten, betonmeters die meten waar de bewapening zit en materiaaldiktemeters. Deze ultrasone materiaaldiktemeter kan de dikte van bijna elk homogeen materiaal meten. Elcometer levert deze meters aan onder meer aannemersbedrijven, bouwbedrijven, staalfabrikanten en staalverwerkingsbedrijven. 

Elcometer 456 laagdiktemeter in actie(Beeld: Elcometer)

Figlarz: “Vanuit ons verkoopkantoor in Utrecht beleveren wij de Nederlandse en Belgische markt. Maar Elcometer heeft 170 distributeurs wereldwijd, Elcometer instrumenten zijn echt overal te verkrijgen.”

Recent nam Elcometer twee andere bedrijven over. “Sinds vorig jaar produceren en leveren we mobiele straalketels dankzij de overname van Blastline Ltd. En recent namen we Sagola over, een Spaanse fabrikant van verfpistolen. Maar ook organisch blijven we doorgroeien. Er is steeds meer vraag naar coating inspectieapparatuur, omdat er steeds strengere eisen aan producten en processen worden gesteld. Naast meten wordt rapporteren van de gemeten waarden steeds belangrijker, met de gratis Elcomaster data management software voor de  PC, iOS en Android mobiele apparaten is dit eenvoudig te realiseren.” Kortom, Elcometer is volop in ontwikkeling. 

Figlarz: “We hebben een grote R&D-afdeling en introduceren continu nieuwe producten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details