Platform over beton en staal in de bouw
Leasemaatschappij met verstand van zaken
Dieplader.

Leasemaatschappij met verstand van zaken

Een onderneming starten, een wagen- of machinepark vergroenen, een oorlogskas aanleggen of gewoon werkkapitaal beschikbaar willen hebben: het zijn allemaal motieven om niet al het geld in hardware te stoppen. Dan is leasen een hele mooie manier om toch aan de slag te kunnen gaan. Beequip, gevestigd aan de Willemskade in Rotterdam, is bijna zes jaar geleden gestart met het leasen van nieuw en gebruikt materieel en heeft daar een eigen draai aan gegeven. Met veel succes: de winnaar van de Gazelle Award 2020 is gegroeid van drie medewerkers (de oprichters) naar 100 personen. “Verstand van materieel is een belangrijk criterium.”

‘Equipment first’ is het adagium waarmee Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in 2015 Beequip startten. Claes: “Wij waren met zijn drieën overtuigd dat er met name in het MKB behoefte was aan een leasemaatschappij die niet vanuit de bancaire, cijfermatige benadering kijkt naar de behoefte, maar meer vanuit expertise en kennis van equipment. Als oprichters hebben we een achtergrond in containers, grondverzet, hoogwerkers en financiën. De mensen die we sindsdien hebben aangenomen en nog steeds aannemen, komen ook voornamelijk uit de equipmentwereld.”

Dumptruck, gefinancierd door Beequip.

IJzer boven cijfers

Dat betekent niet dat de partij die bij Beequip aanklopt altijd een machine kan leasen. Claes: “De cijfers bij de klant moeten natuurlijk wel kloppen, maar die kun je breder interpreteren. Normaal kijkt een leasemaatschappij met name naar de verlies- en winstrekening en balans. Wij kijken vooral naar de cashflow die met de machine wordt gegenereerd, waarvoor deze wordt ingezet en wat de waarde nu en in de toekomst is. IJzer boven cijfers, dus. Op basis daarvan zoeken wij naar de maatoplossing die de meeste toegevoegde waarde heeft voor de klant. We werken daarbij volgens drie kernelementen: simpel, snel en flexibel. Het proces is zodanig ingericht, dat de klant binnen 72 uur aan de slag kan met nieuw of gebruikt materieel. Onze eigen financiële soliditeit halen wij uit een strategische samenwerking met NIBC.”

Sectoren

Beequip is op veel verschillende terreinen en in een groot aantal sectoren actief. “De bouw, grondverzet, wegtransport, infrastructuur en maritieme sector zijn de belangrijkste segmenten”, verduidelijkt Claes. “Ondanks corona, PFAS en de stikstofproblematiek draait de bouw goed door. Vooral het perspectief voor de woningbouw is goed. Voor gebruikt materieel kunnen wij met onze expertise sterke oplossingen bieden. Fabrieken van machines zijn een tijdje gesloten geweest en daardoor is de output wat ingezakt. Dat betekent lange levertijden voor nieuw materieel en veel vraag naar jong gebruikt materieel. Onze vele goede contacten in de markt komen dan goed van pas.”    

Drie leasevormen
Beequip heeft drie verschillende leasevormen. Bij sale & lease back verkoopt de klant materieel aan Beequip voor de dagwaarde en leaset deze vervolgens terug. Bij operational lease koopt Beequip de machine van de leverancier, die de klant vervolgens huurt van Beequip. Bij financial lease ten slotte is Beequip juridisch eigenaar maar blijft de klant economisch eigenaar (de machine staat op de balans van de klant). In alle gevallen hoeft de leasende partij niet de grote aanvangsinvestering te plegen en kan dit geld direct benut worden voor de onderneming. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details