Platform over beton en staal in de bouw
Lichtgewicht afwerkspaan, wendbaar, efficiënt en duurzaam

Lichtgewicht afwerkspaan, wendbaar, efficiënt en duurzaam

Na de succesvolle introductie van de P18Li trilnaald met accu in 2019 heeft Lievers Holland de tweede innovatieve stap gezet op het gebied van betonbewerkingsmachines met batterijtechnologie. Nu is daar ook de K150Li met accu, de lichtgewicht afwerkspaan met een werkbreedte van 1,5 meter, waarmee de gebruiker eenvoudig elke betonvloer sterk en glad maakt. Hiermee heeft Lievers Holland weer een belangrijke stap gezet in de duurzame verwerking en afwerking van vers gestort beton.

De motor van de k150 is licht van gewicht.

In de bouwwereld zijn machines met accu al een tijdje algemeen goed, maar binnen de betonbouw was dat tot voor kort nog niet het geval. Om deze reden werd de P18Li accu-trilnaald met open armen ontvangen. 

“Het was onmiddellijk duidelijk dat we de goede weg waren ingeslagen”, vertelt Jowan van den Berg, Sales Manager bij Lievers Holland. “De vraag naar elektrische emissieloze machines groeit enorm. De ontwikkeling van een machine voor de tweede bewerkingsfase van een vers gestorte betonvloer – de afwerking van de toplaag – was toen de meest voor de hand liggende volgende stap. De K150Li combineert dan ook de kracht en techniek van de P18Li met de reeds bestaande techniek en ervaring op het gebied van afwerkspanen. De batterijen en lader zijn uitwisselbaar.”

De afwerkspaan heeft alles in huis om betonvloeren na het storten glad te maken.

Gebruikersgemak

De K150Li draait dus op een accu, is snoerloos en stoot geen CO2 uit. Hiermee is het de tweede zero-emissiemachine die Lievers op de markt brengt. De afwerkspaan heeft alles in huis om betonvloeren na het storten glad te maken, maximaal op sterkte te brengen en optimaal te laten uitharden. Juist voor deze functie is het ontbreken van een snoer een ongekend voordeel. 

“Op het moment dat je een vloer glad wilt maken, is zo’n snoer een vreselijk obstakel”, benadrukt Van den Berg. “Het zal niet de eerste keer zijn dat een betonprofessional wordt begeleid door twee mensen die het snoer van de grond moeten houden.”

Licht, wendbaar en duurzaam

Ook het minimale gewicht van 11 kilo – ruim 20% minder dan de afwerkspaan met benzinemotor – maakt de K150Li aantrekkelijk in het gebruik. De machine is uitstekend door één persoon te bedienen en optimaal wendbaar. En dan is daar nog het duurzaamheidsaspect. Door het gebruik van een borstelloze elektromotor heeft de machine een langere levensduur en lagere onderhoudskosten. 

De k150 is voorzien van een toerenregelaar.

Typisch Lievers

Met al deze uitstekende kwaliteiten is het een echt ‘Lievers-product’. Van den Berg: “Het is onze missie om samen met lokale partners overal ter wereld veiligheid, kwaliteit en efficiency te brengen naar iedere professional die met beton werkt. De ontwikkeling van de K150Li past volledig in deze lijn. Daarbij hebben we de ambitie om voorop te lopen in de verduurzaming van bouwmachines. Om dat waar te maken, is er op dit moment binnen Lievers Holland een team actief dat zich richt op de verduurzaming van onze productie, de processen en de producten. Daar zijn we best trots op.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details