Platform over beton en staal in de bouw
Maatwerk betonproducten voor hedendaags bouwen: 3 generaties, 1 passie
Gevel met betonelementen in afgeronde vormen.

Maatwerk betonproducten voor hedendaags bouwen: 3 generaties, 1 passie

Kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht, legde familiebedrijf Agref zich initieel toe op de productie van kleine betonelementen waaronder tegels en predallen. Vanaf de jaren zestig spitste ze zich toe op haar ware missie en échte passie: gebouwen, steden en dorpen opfleuren met sierelementen en straatmeubilair in sierbeton. In opdracht van particulieren, maar vooral van projectontwikkelaars en aannemers produceert ze een grote variëteit aan maatwerk prefab betonelementen. Met de derde generatie aan het roer is de toekomst verzekerd.

Architectonisch beton voor gebouwen met karakter

Met prefabelementen in architectonisch beton geeft Agref aan architecten een bijzonder grote mate van ontwerpvrijheid. Prefab gevelpanelen, luifels, gebouwenplinten, terrassen en balkons kunnen immers in elke vorm, kleur en afwerking gerealiseerd worden. Zelfs afgeronde vormen zijn mogelijk. Samen met andere sierelementen zoals dorpels, kroonlijsten, kant-en-klare trappen, kolommen en dekstenen bepalen deze het karakter en de uitstraling van een gebouw.

Volledige gevel in beton uitgewerkt.

Agref beschikt over een eigen studiebureau dat nauw samenwerkt met de architect en aannemer om technische vereisten en beoogde specificaties om te zetten in mooi, duurzaam en betrouwbaar maatwerk. De voordelen van sierbeton zijn intussen genoegzaam bekend in de sector: het is vrijwel onverslijtbaar, geluidsisolerend, extreem schokvast, weer-, wind- en brandbestendig en makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn de esthetische eigenschappen al net zo belangrijk. Al deze voordelen passen perfect in het kader van een tijdloze, toekomstgerichte architectuur met respect voor de omgeving.

Meer leefkwaliteit in de stad

Voor openbare besturen en ook voor woonzorgcentra bijvoorbeeld werkt Agref duurzaam stadsmeubilair uit om publieke ruimtes sfeervol aan te kleden met sierpalen, zitbanken en bloembakken. Sierpalen, straatpalen of springpalen worden gebruikt om ‘de juiste weg’ aan te geven en een gebied af te bakenen, zoals een park, voetpad, kinderspeelplaats, schoolplein, sportterrein of parkeerruimte. Daarnaast kunnen sierpalen functioneren als anti-rampaal en bijgevolg de voorgevels van woningen beschermen. Zo garanderen ze een optimale veiligheid voor wandelaars, weggebruikers én bewoners. Maar vooral: ze maken drukke, stedelijke omgevingen een stuk leefbaarder. Agref realiseert al deze producten in nauw overleg met de opdrachtgever.

Moderne aanbouw in beton.

Quasi onbeperkte mogelijkheden

Agref stelt zich uiterst flexibel op door voor elke smaak en elk project een ruime keuze aan afwerkingsmogelijkheden voor te stellen. Dit gaat van basic glad over gewassen, gezuurd en gezandstraald tot gepolijst, geborsteld of gerold. Bijzonder hedendaags en zeer gewild zijn bijvoorbeeld de uitvoeringen met zichtbare granulaten. De juiste mix van cementsoorten, zandsoorten en pigmenten maakt bovendien elke kleur mogelijk. Ideaal om te harmoniëren met het gebouw of, net andersom, om er mee te contrasteren. Agref produceert zelfs betonproducten in de look en de kleur van natuursteen. Deze evenaart perfect blauwe of witte steen, zonder dat de natuurlijke voorraden in de groeves uitgeput raken.

Waardevolle expertise

Alle betonexperten bij Agref werpen bij elk project het volle gewicht van hun expertise in de schaal. En dit vanaf de voorbereidende fase en eerste projectbespreking. Ze denken proactief mee met de klant op vlak van haalbaarheid en stabiliteit, waarbij het eigen studie- en tekenbureau het technisch ontwerp van de klant analyseert, valideert en bijstuurt waar nodig. In de productiefase worden de creatieve ideeën en technische vereisten omgezet in gebruiksklare elementen. Na een grondige kwaliteitscontrole worden de elementen met eigen transport op de bouwplaats afgeleverd. Zo doet Agref haar naam als volledig geïntegreerd prefab betonbedrijf alle eer aan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details