Platform over beton en staal in de bouw
Maatwerk betontrappen

Maatwerk betontrappen

‘Ze hebben het in zich om de eyecatcher van een gebouw te zijn’

Betonnen trappen met of zonder bordes. Gestort in stoer, glad grijs beton of juist in gepolijst beton. Met en zonder verdreven treden of in kleur. De onbetwiste specialist op dit gebied is Betesco. De trappen worden volledig op maat gemaakt en ultrasnel geleverd.

BETESCO

Betesco bestaat nu twaalf jaar. Dat is relatief kort voor een bedrijf met een corebusiness die vraagt om uitgesproken vakkennis en gespecialiseerd materieel. Maar een gesprek met Tom Vermeersch, productieverantwoordelijke bij Betesco, maakt duidelijk dat de kennis van het bedrijf is gestoeld op die van moederbedrijf Declercq Stortbeton in Waregem (B). Hierdoor beschikte het bedrijf vanaf het eerste moment over een schat aan ervaring en kon zij zich in sneltreinvaart ontwikkelen tot wat zij nu is: marktleider in maatwerk betontrappen.

BETESCO

Fraai, duurzaam, onderhoudsvriendelijk
“Beton heeft prachtige kwaliteiten”, vertelt Vermeersch. “Het is een mooi en duurzaam materiaal met uiteenlopende verschijningsvormen. Je kunt kiezen voor zijn robuuste, ruwe uitstraling. Maar beton leent zich ook om de blikvanger van een gebouw te zijn. Gepolijst beton bezorgt interieurs een esthetische meerwaarde.”

Gepolijst beton
Om het beton te polijsten, beschikt Betesco over een volledig geautomatiseerde polijstafdeling. Hier wordt het oppervlak van de betontrappen tot op de millimeter nauwkeurig afgewerkt. De combinatie van diverse cementtypes, pigmenten en natuursteengranulaten bezorgt de betontrappen een hedendaagse look. Het gladde oppervlak maakt het beton onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een fraai voorbeeld is de betontrap in het hoofdkantoor van Bekaert. Deze is vervaardigd in glad grijs beton met een getrapte onderzijde. De treden zijn voorzien van een uitsparing voor tapijtbekleding. “De trap is hier zoveel meer dan het verbindingselement tussen de verdiepingen van het gebouw”, vindt Vermeersch. “Het is de eyecatcher die de hele kantoorruimte cachet bezorgt.”

BETESCODe betontrap bij Bekaert bezorgt de hele kantoorruimte cachet. (Arch. Sileghem & Partners)

Easy maintenance
Binnenkort lanceert Betesco een nieuwe lijn: Easy Maintenance by Betesco. Deze trap combineert het beste uit twee werelden. Het overgrote gedeelte van de trap wordt geproduceerd in klassiek betongrijs met een bekistingsgladde afwerking. De aantreden daarentegen worden gepolijst, waardoor juist de intensief gebruikte delen van de trap glad en vuilbestendig zijn. Hiermee is de low maintenance betontrap het aantrekkelijke alternatief voor de klassieke, dubbelzijdige betontrap. Ook de prijs is aantrekkelijk. “De betontrap is als het ware opnieuw uitgevonden.”

“We maken elke trap”, vat Vermeersch samen. “Met of zonder bordes, recht of rond, dubbelzijdig glad of gepolijst. Met een eigen ontwerpafdeling en een brede waaier aan bekistingen voldoen alle trappen aan de hoogste kwaliteitsnormen. En dankzij onze uitstekende engineers en volautomatische productieproces kunnen we ook nog snel leveren en tegen sterk concurrerende prijzen.”  

Tekst | Liliane Verwoolde    Beeld | Betesco

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details