Platform over beton en staal in de bouw
Machines voor voorgespannen beton

Machines voor voorgespannen beton

Klaar voor de toenemende vraag naar voorgespannen betonelementen

Zij heeft hiervoor geïnvesteerd in vier productiebanen, een glijbekistingsmachine, verstekzaagmachine, pasplatenzaag, multifunctionele trolley, betonzuiger en plotter alsook een betontransportbrug. De machines zijn geleverd door Echo Precast Engineering, die ook het ontwerp en de productie, inbedrijfsstelling en commissioning van de nieuwe productielijn heeft begeleid.

Het hart van de nieuwe productielijn wordt gevormd door de glijbekistingsmachine – oftewel Slipformer S-Liner® – van Echo Precast Engineering. De Slipformer is de ideale oplossing voor veelzijdige, flexibele productie-eisen, massieve vloeren zoals vloerbalken, lateien, goten, breedplaatvloeren en zelfs kanaalplaatvloeren met isolatie en geïntegreerde verwarmings- en koelsystemen. Met de nieuwe machines is Larco klaar voor de toekomst. Zij kan nu inspelen op de groeiende vraag naar custom-made voorgespannen betonelementen.

Flexibel en kostenefficiënt

De Slipformer is modulair opgebouwd. Hierdoor kan Larco in haar productie de hoogte van vloerelementen eenvoudig wisselen door de buizenset af te stemmen op de te produceren vloerhoogte. Moet er worden geschakeld naar een totaal ander product, dan kan met hetzelfde gemak de productiemodule worden vervangen. Deze is geschikt voor producten van 0,6 m en 1,2 m breed. Larco heeft gekozen voor een gecombineerde productie van holle vloerelementen en voorgespannen breedplaatvloeren met een breedte van 1,2 m. Zo kan zij haar klanten de maximale productie-flexibiliteit aanbieden. De unieke constructie van de Slipformer S-Liner® en het gebruik van aardvochtig beton (krimpvrij beton) maken deze machine uitzonderlijk kostenefficiënt en eenvoudig in gebruik en onderhoud.

Begeleiding van A tot Z

“We realiseren ons dat dit een grote investering is voor een betonproducent”, vertelt Roeland Reenaers, Sales Manager van Echo Precast Engineering. “Daarom begeleiden we het proces van A tot Z. De klant vertelt zijn wensen, waarop wij een voorstel uitwerken. Is de klant akkoord met het voorstel, dan werken we dit uit tot een ontwerp, precies zoals de klant dat voor ogen heeft. Vraagt de klant iets wat er op dit moment nog niet is, dan gaan we op zoek naar nieuwe technologische oplossingen. Onze engineers hebben een innovatieve instelling en zoeken totdat ze de oplossing gevonden hebben.”

Efficiënte hulpproducten

De automatische plotter van Echo Precast Engineering tekent en print projectidentificaties op de boven- of zijkant van de holle vloer-elementen. Een industriële computer zorgt ervoor dat de data wordt overgedragen met een USB-stick of draadloze netwerkverbinding. De plotter werkt op een accu, waardoor geen kabelverbindingen nodig zijn. Een multifunctionele trolley, betonzuiger, pasplatenzaag en verstekzaagmachine voor uitgehard beton optimaliseren het productieproces. Met de multifunctionele trolley kunnen de productiebanen worden voorbereid. De trolley is uitgerust met roterende reinigingsborstels, een systeem voor het trekken van de voorspandraden en -strengen en een systeem om de productiebedden in te oliën met ontkistingsolie. Met de betonzuiger kan niet-uitgeharde beton worden weggezogen om openingen voor kolommen, leidingen en kabels, trapdoorgangen of uitstekende wapening te realiseren.

Echo Precast Engineering is een dochteronderneming van de PROGRESS GROUP. Hiertoe behoren ook EBAWE Anlagentechnik, progress Maschinen & Automation, technocom en ULTRA-SPAN Technologies. Het bedrijf heeft een ruime ervaring in het ontwerpen van machines en installaties voor de productie van voorgespannen betonelementen. Dankzij haar expertise en uitstekende, technische service heeft het bedrijf ondertussen een wereldwijde reputatie opgebouwd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details