Platform over beton en staal in de bouw
Meco Metal N.V. gaat groeien met de LiemarX ERP oplossing

Meco Metal N.V. gaat groeien met de LiemarX ERP oplossing

Afgelopen vrijdag 22 november 2019 heeft Meco Metal N.V. de samenwerkingsovereenkomst getekend met Liemar Software voor de aankoop van LiemarX ERP. LiemarX is dé ERP software oplossing voor de staalbouw en staalconstructie.

Harry Seijkens, zaakvoerder, geeft aan

 “Wij zijn een sterk groeiende organisatie die een goed volledig geïntegreerd Project- & Productiebeheer oplossing nodig hebben. Daarmee kunnen wij onze organisatie verder uitbouwen én kunnen wij onze klanten nóg beter van dienst zijn.

Natuurlijk waren wij al voorzien van de nodige software, maar die was verouderd en sloot niet goed aan bij onze nieuwe wensen. ERP is voor ons belangrijk voor de toekomst, niet alleen een productieoplossing, maar onze gehele organisatie, al onze medewerkers werken samen aan projecten. Daarbij willen wij dat alle belangrijke noden voor ons bedrijf in één pakket zitten waar al onze medewerkers gebruik van kunnen maken en niet allerlei losse applicaties aan elkaar. Iedereen, van calculator tot lasser, draagt daar zijn belangrijke deel aan bij, want wij zijn een team bij Meco.

Wij hebben in Liemar een partner gevonden die aantoonbaar resultaat bij andere vergelijkbare staalbouwers heeft gerealiseerd en dat gaan wij samen óók bereiken. Wij hebben veel systemen bekeken, veel referentiebezoeken afgelegd en intern met onze zorgvuldig samengestelde projectgroep veel demo’s gezien.

Alle leden van de projectgroep staan achter deze aankoop en dat is niet omdat wij hetgeen wij nu doen in een ERP systeem willen stoppen, maar omdat wij er allemaal van overtuigd zijn dat als wij klaar willen zijn voor de toekomst dat de zaken anders moeten dan wij nu doen.

Liemar heeft voor ons een systeem wat ons een heldere organisatie oplevert en LEAN produceren mogelijk maakt. Daar waren wij naar op zoek.

Wij starten volgende jaar met de invoering zodat wij snel na de bouwvak hiermee aan de slag kunnen. De referentiebezoeken, de zeer persoonlijke benadering, de uitgebreide en specialistische kennis die Liemar heeft van processen en organisatie in de staalwereld alsmede de heldere uiteenzettingen, demo’s en projectaanpak geeft ons het vertrouwen dat het LiemarX ERP pakket ons veel zal brengen.”

Zie ook: www.mecometal.be

Jan van Hapert die het proces begeleid heeft, verteld hierover

“Wij hebben Harry en zijn projectteam het afgelopen half jaar goed leren kennen. Hij is een ware teamplayer die ervoor zorgt dat alle betrokkenen hun input mogen en zelfs moeten geven teneinde te komen tot een beslissing waar bijna iedereen achter staat.

Ik zeg bewust bijna, want in zo’n groeiende organisatie, heb je altijd verschillende meningen en dat is maar goed ook. Het houdt ons en Meco scherp en bij de les. Ik zeg weleens, geen spoor zonder dwarsliggers en geen glans zonder wrijving. Dat geldt voor iedere organisatie.

Ik ken Meco nog van vroeger, zij zijn vooral beroemd geworden en zeer gekend vanwege hun uitgebreide topspecialisme in Manege bouw. Wij zijn blij dat we Meco Metal hebben ontmoet en zij voor LiemarX hebben gekozen, want samen kunnen we bouwen aan de nieuwe toekomst van Meco.

Onze LiemarX ERP oplossing is een volledig nieuw ontwikkeld ERP pakket (3e generatie) voor de staalbouw en staalconstructie. Een volledige ERP oplossing, want LiemarX is zoveel meer dan alleen een systeem voor de productie. Meco heeft bewust voor de marktleider in de Benelux gekozen! Het is de meest complete oplossing voor uw volledige project- én bedrijfsbeheer, financieel én logistiek.”

Wilt u ook weten wat LiemarX voor u kan betekenen? Zie: www.liemar.nl

Over Meco Metal N.V.

Meco Metal NV is een zelfstandig bedrijf, ontstaan uit de opsplitsing van LG Products NV in twee bedrijven, LG Beton en Meco Metal. Meco Metal is een onderdeel van de Altez Construction Group, welke vestigingen heeft in Oudsbergen (voorheen Meeuwen), Bree en Tielt. De hoofdzetel van Meco Metal is gevestigd in Oudsbergen, een gemeente in de provincie Limburg. Hier bevinden zich het engineeringbureau en de staalfabrieken.

Meco Metal berekent, produceert en levert uw staalconstructie op maat. Of het hierbij draait om een staalconstructie voor het ondersteunen van een skipiste, zoals die van Snow Valley te Peer, of de ondersteuning van wand- en dakconstructie van een agrarische stal tot en met de staalconstructie noodzakelijk voor een benzinepomp langs de autostrada, zij hebben de expertise in huis. Hun medewerkers zijn gecertificeerd in de uitvoering van hun werkzaamheden. Hiermee staat kwaliteit voorop bij de producten van Meco Metal.

Meco Metal beschikt over een hoogwaardig machinepark welke voldoet aan de laatste technische vereisten. Het machinepark wordt op regelmatige basis technisch gecontroleerd en voldoet hiermee aan de strengste Belgische en Duitse kwalificaties.

Werkwijze

Staalconstructies worden berekend in functie van het gebouw of het project waar deze worden ingezet.

Meco Metal beschikt over de capaciteiten om voor complexe staalstructuren de betreffende berekeningen te maken. Aan de hand van deze berekeningen wordt de staalconstructie getekend door middel van CAD Cam software programma’s. Deze software zorgt voor het compileren van zogenaamde NC files die, via het nieuwe ERP systeem LiemarX, de numeriek gestuurde machines aansturen. Dit garandeert een perfecte uitvoering op maat. De processen zijn gecertificeerd volgens CE Kenmerkingsmethode conform EN 1090.

U kunt dit certificaat hier downloaden.

De lassers zijn gecertificeerd volgens de norm EN287-1 en zorgen voor gladde en esthetisch verzorgde lasnaden die voldoen aan de strengste Belgische en Duitse keuringsvereisten.

De constructie wordt gestraald met staalgrid tot een zuiveringsgraad SA 2.5 en kan na het lassen, geverfd worden in eigen atelier, of elders gegalvaniseerd.

Voor de profielen wordt er steeds gebruik gemaakt van nieuw en eerste keus handelsstaal, volgens de norm EN10025, tenzij anders gevraagd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details