Platform over beton en staal in de bouw
Meer opslagcapaciteit met een vierkante silo

Meer opslagcapaciteit met een vierkante silo

Bij een silo denkt men al gauw aan een ronde constructie. Top Silo Construction (TSC) gelooft echter in de kracht van een vierkante silo en heeft daar tal van argumenten voor. Dennis Bossink, lead structural engineer bij TSC Silos, vertelt over de meerwaarde van een vierkante silo, in het bijzonder voor de opslag van bijvoorbeeld droge bulk- en stortgoederen. 

“Een vierkante silo biedt ruim 25% meer opslagcapaciteit in vergelijking met een ronde silo op hetzelfde grondoppervlak”, begint Bossink. “Omdat we de hoeken van een gebouw of constructie volledig kunnen benutten, bespaar je kostbare ruimte. Bedenk bovendien dat vierkant bij bulk- en stortgoed de juiste vorm is voor maximale capaciteit. Vierkante silo’s laten zich ook eenvoudig aan elkaar koppelen. Dat betekent één wand voor twee cellen. Zo bespaar je niet alleen op ruimte, maar ook op materiaal. Een win-win.” TSC Silos is wereldwijd actief en produceert elke silo volledig klantspecifiek. “Het proces van de klant vormt de leidraad waarop we de silo op maat construeren.”

Veelal integreert TSC de silo’s naadloos in het productieproces van klanten.

 

Maximale flexibiliteit

De vierkante silo’s van TSC Silos kenmerken zich door een modulaire constructie met variabele celafmetingen. “Dat maakt het mogelijk om verschillende producten en kwaliteiten gelijktijdig en naast elkaar op te slaan”, legt Bossink uit. “Ook verschillende hoeveelheden en producten van verschillende herkomst kunnen op deze manier flexibel naast elkaar opgeslagen worden. Dat maakt een opstelling ontzettend veelzijdig. Maximale flexibiliteit op een minimaal oppervlak. Veelal integreren we onze silo’s naadloos in het productieproces bij onze klanten. Bij nieuwbouw wordt soms zelfs de fabriek (of het productieproces) om de silo’s heen gebouwd. Vierkante silo’s kunnen namelijk als constructief element van een gebouw fungeren. Machinevloeren, trappen en dak- en wandbeplating verbinden we desgewenst direct met de silo. Zo kan opnieuw een flinke besparing worden gerealiseerd.”

Vierkant is bij bulk- en stortgoed de juiste vorm voor maximale capaciteit.

 

Eigen software

De range van TSC Silos loopt uiteen van silo’s van 30 tot 30.000 m³ (of meer) inhoud met individuele cellen van 5 tot 500 m³. “Daarbij houden we rekening met de specifieke eisen die per land verschillen, gaande van wind- en sneeuwbelasting tot een aardbevingsbevingsbestendige constructie. De software voor het construeren van de silowanden in elke gewenste lengte, breedte, hoogte en celindeling hebben we volledig in eigen beheer ontwikkeld. Dat maakt ons uniek. Geen silo is hetzelfde. Het doel wél: een zo duurzaam en efficiënt mogelijke silo construeren. Over duurzaamheid gesproken, alle onderdelen zijn van staal. Het staal wordt al voor een groot deel vervaardigd uit schroot en is ook nog eens volledig recyclebaar. Omdat onze silo’s modulair zijn opgebouwd, met losse onderdelen die ter plekke worden gemonteerd, verloopt ook het transport van een vierkante silo zeer efficiënt, waardoor er zo weinig mogelijk vrachtwagens of containers nodig zijn.”

TSC Silos is wereldwijd actief en bouwt silo’s voor de meest uiteenlopende sectoren. “Het proces van de klant is vaak leidend. Daar ontwikkelen wij een silo ‘omheen’. Zo hebben we recent voor Strabag in Salzburg (Oostenrijk) een opstelling van twee rijen van zeven vierkante cellen gebouwd. Het siloblok vormt één stijve en stabiele constructie, goed voor een capaciteit van in totaal 2.400 m³.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details