Platform over beton en staal in de bouw
Milieuvriendelijk en betaalbaar

Milieuvriendelijk en betaalbaar

In het kader van het milieu moeten machines op grote schaal geëlektrificeerd worden. Een flinke post voor betonfabrieken, die een 100%-accu moeten aanschaffen voor het interne transport van het beton en een 100%-accu voor het uitladen en uitrijden ervan. Staring biedt voor deze combinatie een betaalbare oplossing.

Staring is actief op het gebied van elektrificeren. Nu verbrandingsmotoren moeten verdwijnen uit de productieruimtes, heeft zij voor betonproducenten het materieel ontwikkeld dat draait op schone energie. Een mooi voorbeeld is de KUBIXX.

CARRUXX is de ideale betontransporter.

Doordachte vorm en uitvoering

De KUBIXX transportkubel is in de prefab betonindustrie al aardig bekend. De KUBIXX zorgt voor rust en overzicht in de productie, regelt een homogene massa en daarmee – na storting – een fraai en strak betonelement. “De bijzondere vorm van de kubel zorgt er tevens voor dat er een minimum aan restbeton achterblijft”, vertelt Michel Staring, directeur/eigenaar van Staring.

Uiteenlopende groottes  en energiebronnen

De inhoud van de kubel varieert van 1,4 tot 8,5 m3. Met een tractiebatterij kan de kubel standalone functioneren. De 400V-uitvoering draait op het gewone stroomnetwerk, waarvan het vermogen wordt omgezet naar hydraulische energie voor de verschillende functies van de KUBIXX.

Intern betontransport in een nieuw jasje

“Omdat de KUBIXX ook inzetbaar is voor betontransport, kunnen de huidige betontransporters uit de prefabproductie komen te vervallen”, vertelt Staring. “Hier zit het eerste grote voordeel. Het ‘eenvoudig’ vervangen van de diesel-mixertransporter door een elektrische versie is een grote investering met minimale vooruitgang. De aanschaf van een elektrische vrachtauto met elektrische mixer voor intern betontransport voelt ook niet goed. Zeker in de wetenschap dat die vrachtwagen vaak binnen enkele maanden al onherkenbaar is. De KUBIXX maakt deze voorzieningen overbodig.”

Met de CARRUXX heeft de betonproducent ook een trekker voor zijn materiaalwagens in huis om de KUBIXXEN te verdelen.

Een rijdende unit

Nu elektrisch materieel uit milieuoogpunt noodzakelijk is, heeft Staring haar ideeën versneld uitgewerkt tot een werkbaar concept. Zij heeft componenten en machines doorontwikkeld en deze gecombineerd met bestaande technieken. Het resultaat is een industriële accu-gedreven ‘carrier’, uitstekend inzetbaar als rijdende unit voor het transport van de KUBIXX.

De ideale betontransporter

Met deze industriële machine – functioneel en doeltreffend – biedt Staring ook de oplossing voor het ‘wisselvraagstuk’. Dankzij een schuiflift-positioneersysteem op het laadplatform van de carrier kan een lege KUBIXX zonder extra handling worden verwisseld voor een volle KUBIXX. Dat maakt de CARRUXX tot de ideale betontransporter voor ritjes van de centrale naar de mal. Daarnaast is CARRUXX maximaal inzetbaar als trekker van uitrij-aanhangers en opleggers. En dat all-electric.

Besparing

Nu het beton rechtstreeks vanuit de centrale in de KUBIXX wordt aangeleverd, worden meerdere handelingen overbodig. Denk hierbij maar aan de overstort van mixer naar kubel of KUBIXX, de schoonmaak van de transportmixer, het onderhoud van de mixertransporter en het werken op hoogte. Staring: “En dan hebben we het nog niet over de multifunctionele inzetbaarheid. Met de CARRUXX heeft de betonproducent ook een trekker voor zijn materiaalwagens in huis om de KUBIXXEN te verdelen. Deze factoren tezamen maken de investering in een 100%-accu aantrekkelijker en zorgen ervoor dat er op meerdere vlakken op 100%-accu gewerkt kan gaan worden met dezelfde investering en een hoger rendement.”   

KUBIXX + CARRIER CARRUXX

variabele inhoud
minder handling
esthetisch
op batterij en netstroom
eenvoudiger mallen vullen
minimaal restafval
multifunctioneel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details