Platform over beton en staal in de bouw
NIEUW: Leergang MKI

NIEUW: Leergang MKI

In 2021 hebben de uitvoeringsteams uit het Betonakkoord hun eindrapporten uitgebracht. Deze omvatten o.a. adviezen en (handelings)perspectieven voor de bouwsector om de grote klimaatuitdagingen aan te gaan. Gedegen kennis van zaken is daarbij essentieel. De Betonvereniging lanceert daarom als eerste uit een reeks leergangen rond het Betonakkoord, de ‘Leergang MKI’.

Milieukostenindicator

MKI drukt de milieueffecten van een (bouw)oplossing over verschillende levensfasen uit; van grondstoffenwinning tot hergebruik of afval, in één enkele financiële waarde.  Omdat voor opdrachtgevers duurzame inkoop steeds belangrijk wordt, zullen zij de MKI-waarde in toenemende mate meewegen in hun opdrachten. MKI wordt daarmee een gunningscriterium. 

Leergang MKI

De ontwikkeling van de cursussen uit de Leergang MKI is tot stand gekomen met medewerking van diverse deskundigen uit de betonsector en het uitvoeringsteam ‘Dalende MKI’. Zij geven niet alleen vorm aan de leergang, maar spelen in veel gevallen ook een actieve rol als spreker of docent. Deze leergang bestaat uit één introductiecursus en drie verdiepingscursussen. Je kunt je voor de afzonderlijke cursussen inschrijven.

Introductiecursus

De cursus ‘Introductie MKI’ bestaat uit een online en een fysiek onderdeel. In het online gedeelte wordt de basis van MKI behandelt, de bewegingen rond MKI, de beschikbare rekenmethodieken en de relevante richtlijnen en normen. Tijdens het fysieke programma gaan de cursisten actief met elkaar aan de slag met de vraagstukken rond MKI.

Verdiepingscursussen

Voor degenen die al meer bekend zijn met MKI en graag concreet aan de slag willen, biedt de Leergang MKI drie verdiepingscursussen die ingaan op het rekenen aan of met MKI. Hierin leert de cursist hoe de (reken)regels, richtlijnen en normen kunnen worden ingezet bij het maken van een MKI-berekening, wordt uitgelegd hoe de beschikbare berekeningsinstrumenten optimaal kunnen worden ingezet en leert de cursist op welke aspecten gestuurd kan worden, rekening houdend met de afwegingen die opdrachtgevers/inkopers maken in de aanbesteding van opdrachten.
 
Meer informatie & inschrijven

Meer weten of wil jij je inschrijven voor één of meerdere cursussen uit de leergang? Bekijk de cursussen van de Leergang MKI via de volgende links: 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details