Platform over beton en staal in de bouw
Nieuwigheden in funderingstechnieken
Funderingsmachine uitgerust met de nieuwe boorkop voor gladde palen.

Nieuwigheden in funderingstechnieken

Van 6 tot 10 september is het Matexpo in Kortrijk. Traditioneel stelt Olivier enkele nieuwigheden voor op het gebied van funderingen. Olivier is een producent en ontwikkelaar van gereedschap voor het maken van grondverdringende palen en verkoopt deze technieken aan funderingsbedrijven wereldwijd.

Gladde palen

Een nieuw gepatenteerd systeem werd ontwikkeld voor het maken van gladde palen zonder verloren boorpunt en waar in harde zandlagen geen groutinjectie aan te pas komt. Vergelijkende testen met bestaande systemen hebben intussen aangetoond dat het nieuwe systeem veel sneller en efficiënter werkt, geen probleem heeft met harde zandlagen en dat de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt.

Bij kleine paaldiameters van bijvoorbeeld 360 mm kunnen grotere wapeningskorven door de boorbuis worden geplaatst. Dit omdat er over de volledige lengte een voerbuis van 324 mm wordt gebruikt. Een van de voordelen bij grote paaldiameters, bijvoorbeeld van 660 mm, is dat de boorkop veel korter is vergeleken met traditionele boorkoppen en dus veel minder wrijving veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat minder boorkoppel nodig is en resulteert in een serieuze daling in het brandstofverbruik.

Automatische koppeling voor boorbuizen

Daarnaast wordt een nieuwe automatische koppeling voorgesteld die onder de boormotor wordt gemonteerd. Dit om het koppelen van de buizen aan de machine te versnellen en veiliger te maken. Zo hoeft er niemand meer naar boven om op grote hoogte de koppeling te vergrendelen.

Deze nieuwe koppeling kan ook worden gebruikt voor een gesloten betonsysteem waarbij men een volle wapeningskorf door de boorbuis wil plaatsen. Nadat de boorbuis in de grond is gebracht, kan in enkele seconden worden ontkoppeld, een wapening in de boorbuis worden geplaatst en terug worden aangekoppeld.

De automatische koppeling kan het maximaal boorkoppel overbrengen in wijzerzin en tegenwijzerzin en is compatibel met alle bestaande Olivier koppelingen. Naast de automatisch koppeling wordt ook een nieuwe versie van de Olivier koppeling voorgesteld waarbij enkele nadelen van de klassieke koppeling zijn weggewerkt. Deze kan ook voor grote buisdiameters tot 914 mm worden gebruikt.

Bezoek Olivier op Matexpo in hal 3, stand 32

Voor meer informatie, kijk op www.olivier.inc

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details