Platform over beton en staal in de bouw
Pionier in betonverdichting is nog altijd even innovatief

Pionier in betonverdichting is nog altijd even innovatief

Wacker Neuson staat bekend om het zeer complete assortiment aan betonverdichtingsapparatuur. Als pionier in de wereld van betonverdichting bracht de firma in 1937 al de eerste trilnaald op de markt. Sindsdien is het portfolio steeds verder uitgebreid. Wacker Neuson is nog altijd even innovatief. Een gesprek met sales directeur Carl Codron over de laatste ontwikkelingen in betonverdichtingsapparatuur.

De trilnaalden uit de IEC-serie van Wacker Neuson zijn vorig jaar bekroond met de gerenommeerde
iF Design Award.

 

Met een omvangrijk programma aan bouwapparatuur en compacte machines, reserveonderdelen en diensten aan klanten over de hele wereld, is het portfolio van Wacker Neuson op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. De firma is met zijn verschillende modellen trilnaalden wereldwijd marktleider op het gebied van professionele betonverdichting. Daarnaast omvat het betonverdichtingsprogramma een serie trilmotoren, frequentieomvormers, wapeningsbinders en trilbalken. Codron bespreekt met ons de highlights.

IRFU met geïntegreerde bodyguard

De hoogfrequentie trilnaalden van de IRFU-serie onderscheiden zich voornamelijk door één eigenschap, stelt Codron. “Ze zijn eenvoudig aan te sluiten op de 1-fase stroomtoevoer en zijn daarna klaar voor gebruik, met dank aan een geïntegreerde frequentieomzetter. Ideaal voor onafhankelijk gebruik. Daarnaast biedt de gepatenteerde Bodyguard™ de gebruiker een extra veiligheid. Het aan het eind van de kabel geïntegreerde beveiligingssysteem schakelt het apparaat bij onregelmatigheden of het gevaar van een stroomstoot binnen 3 ms uit.”

De hoogfrequentie trilnaalden van de IRFU-serie zijn eenvoudig aan te sluiten op de 1-fase stroomtoevoer en zijn daarna klaar voor gebruik.

 

iF Design Award

De hoogfrequente trilnaalden uit de IEC-serie zijn voorzien van een geïntegreerde elektronische omvormer. “De trilnaalden worden gekenmerkt door hun grote toepassingsflexibiliteit en eenvoudige bediening”, zegt Codron. De trilnaalden uit de IEC-serie van Wacker Neuson zijn vorig jaar zelfs bekroond met de gerenommeerde iF Design Award. Zoals alle trilnaalden van Wacker Neuson wordt ook de IEC-serie op de locatie Reichertshofen bij Ingolstadt (Duitsland) geproduceerd. De onderneming ontwikkelt ook de motoren zelf en hecht grote waarde aan de kwaliteit. Met drie trilflesdiameters van 38, 45 en 58 millimeter en een beschermleiding met een lengte tot 10 meter kunnen alle standaard werkzaamheden op de bouw gemakkelijk en snel worden uitgevoerd.

Het mechanisch werkende bewapeningsbindapparaat DF 16 heeft een beproefde dubbeldraadtechniek voor tot duizend gelijkmatig aangedraaide en vaste knopen per uur.

 

Draagbare frequentieomvormers

Naast trilnaalden in verschillende vermogensklassen, trilmotoren voor alle bekistingstypes, triltafels en stationaire omvormers biedt Wacker Neuson nu ook een met drie vermogensklassen uitgebreid assortiment aan draagbare hoge-frequentieomvormers aan. Codron: “De frequentieomvormers FUH35 en FUH70 zijn echte lichtgewichten voor de betonverwerking. De ruimtebesparende, hoogfrequentietechnologie zorgt voor extreem compacte afmetingen en een laag gewicht in vergelijking met traditionele omvormers. De apparaten worden ook gekenmerkt door een betrouwbare en stabiele stroom- en spanningsvoorziening, zelfs bij continu gebruik. De frequentieomvormers zijn geschikt voor het gebruik van trilnaalden en trilmotoren.”

Optimale bewegingsvrijheid

Het tijdens Bauma 2019 geïntroduceerde trilnaaldsysteem op accu van Wacker Neuson is inmiddels verkrijgbaar, zo bevestigt Codron. “Dankzij de accu-omvormerrugzak is het mogelijk om zonder voedingskabel te werken. Vooral bij werkzaamheden met bekistingen en steigers profiteert de gebruiker van een grote bewegingsvrijheid en een onbeperkte werkradius, omdat hij niet aan een kabel hoeft te trekken.” De krachtige lithium-ion accu levert volgens Codron energie voor een hele werkdag en is compatibel met andere accuproducten van Wacker Neuson.

De frequentieomvormers FUH35 en FUH70 zijn echte lichtgewichten voor de betonverwerking. De ruimtebesparende, hoogfrequentietechnologie zorgt voor extreem compacte afmetingen en een laag gewicht in vergelijking met traditionele omvormers.

 

Mechanisch binden

Het bewapeningsbindapparaat DF 16 tot slot ontlast daar waar het de moeite waard is. “Het mechanisch werkende apparaat heeft een beproefde dubbeldraadtechniek voor tot duizend gelijkmatig aangedraaide en vaste knopen per uur. Het binden van bewapeningsstaal met de tang en in gebukte houding behoort daarmee tot het verleden. De DF 16 is namelijk met slechts één hand en rechtopstaand eenvoudig te bedienen. Het is een professioneel apparaat voor traditionele bewapeningswerkzaamheden, maar ook voor het vastzetten van kunststof buizen voor de activering van bouwelementen”, besluit Codron.  

Wacker Neuson BV

Cobolweg 1, NL – 3821 BJ Amersfoort

T: +31 33 450 4045

E: [email protected]

Wacker Neuson Belgium

Z 5 Mollem 210, BE – 1730 Asse

T: +32 2 454 16 85

E: [email protected]

www.wackerneuson.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details