Platform over beton en staal in de bouw
Prefab beton, zoveel meer dan gewoon een goede plaat
Jurgen Vanelderen op de site in Bree, met op de achtergrond onder andere wanden met een steenstrips afwerking, geladen op sledes voor transport naar de werf.

Prefab beton, zoveel meer dan gewoon een goede plaat

Kwaliteit in hart en nieren

Onberispelijke kwaliteit, van het tekenwerk tot en met de levering en nazorg op de werf. Dat is hoe LG Beton het verschil maakt in de markt. Door heel hard te luisteren naar haar klanten houdt ze bovendien de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen. Duurzaamheid, efficiëntie, kwaliteit en een hogere afwerkingsgraad worden de pijlers voor de komende jaren.

Het LG Beton team op werfbezoek (Aladin, Hippico gebouw met steenstrips afwerking).

Al vanaf de oprichting in de jaren ’60 koos het toenmalige bouwbedrijf LambertGeerkens voor prefab elementen bij de constructie van agrarische gebouwen. De perfecte controle op het productieproces en dus de kwaliteit in combinatie met de hogere bouwsnelheid waren belangrijke factoren in die keuze. Een proces waar het bedrijf zich meer en meer op toelegde. Een succesverhaal dat ook de aandacht trok van de Altez Construction Group, waar het sinds 2008 deel van uitmaakt. “Omdat we al veel samenwerkten in projecten. Wat dan in het oog sprong? Onze kwaliteit. We besteden de grootste zorg aan de maatvoering en samenstelling van het beton in de productie, maar ook aan het transport en de nazorg op de werf”, vertelt Jurgen Vanelderen. De betonnen wandelementen, balken en kolommen worden ondertussen gebruikt in binnen- en buitenland voor tal van toepassingen (hippico, stallen en bewaarloodsen, bedrijfsgebouwen voor kmo’s, wijnloodsen, …).

Gebouw in Zedelgem met betonwanden van LG Beton.

Kwaliteit van A tot Z

Geen holle woorden bij LG Beton. Zo ontwikkelde het bedrijf een eigen app om de kwaliteit van elk paneel van A tot Z te attesteren en op te volgen. Zaakvoerder Alain Greck legt uit: “Klopt de maatvoering? Zitten alle uitsparingen juist? Hebben we de afwerkingsgraad bereikt die de klant voor ogen had of moeten we nog wat bijwerken? In elke productiestap voeren we de nodige controles uit, zodat alles tot in de puntjes klopt. Data die we dan ook kunnen delen met onze klanten.” Maar voor LG Beton begint kwaliteit vooral met het eigen team. De gedreven medewerkers van de productiesites in Bree en Oudsbergen zijn voor de zaakvoerder het visitekaartje van het bedrijf. “Daarom steken we veel tijd en energie in opleiding en een goede communicatie. Oftewel in het maken en nakomen van duidelijke afspraken. Hierdoor smeden we een sterk team, zodat elke medewerker elke dag met de juiste arbeidsvreugde en jobfierheid zijn steentje kan bijdragen aan een kwaliteitsvol productieproces. We bezoeken regelmatig werven waar onze producten toegepast worden. Hierdoor kunnen zij zelf zien tot welke mooie referentiegebouwen hun oog voor detail en kwaliteit geleid hebben.”

Het gieten van de tweede betonlaag bij LG Beton op de site in Oudsbergen.

Afwerking volgens wens

Maar het prefab beton van weleer is al lang niet meer dat van vandaag. “Eenvoud stond vroeger voorop. Nu gaan de eisen in crescendo en spelen esthetiek en duurzaamheid een grotere rol”, vertelt business process administrator Roel Goossens. “We hebben daarop ingespeeld door ons gamma steeds verder uit te breiden.” Het Therm gamma van LG Beton bestaat uit binnen- en buitenbladen waartussen een isolatielaag verankerd zit. De GRFP connectoren die beide schillen verbinden, zorgen voor uitzonderlijk thermische eigenschappen. Of wat dacht u van het Deco gamma dat u alle opties geeft voor een afwerking in kleur, reliëf, grind, (half)steen of steenstrips? “Ontwikkelingen die er gekomen zijn door mee te denken in het proces van onze klanten en door te analyseren hoe we zo efficiënt en zo snel mogelijk de wensen van de klant kunnen realiseren”, aldus Goossens

Eén van de drie productiehallen in Bree (Hal 3 met de nieuwe tafels).

Blijven investeren

Een continu proces bij LG Beton. Het investeerde recent in acht nieuwe tafels om prefab elementen te kunnen gieten met een hoogte tot 3,75 m en een dikte tot 35 cm. Volgend jaar zal de omloopsturing van het carrouselsysteem in Oudsbergen een volledige upgrade krijgen om weer helemaal state-of-the-art te zijn. Greck: “We onderzoeken voortdurend wat er in onze processen nog kan verbeteren om tot een beter product voor onze klanten te komen.” Voor de komende jaren verwacht LG Beton veel van de renovatiemarkt. “Europa wil zijn patrimonium verduurzamen en daar kunnen wij met onze oplossingen ook toe bijdragen. We krijgen bijvoorbeeld steeds meer vragen over onze eigen ecologische voetafdruk. Daarom werken we al met hybride en elektrische voertuigen voor op de werf. Een detail misschien, maar voor ons is dit de toekomst. Daarin willen we mee evolueren”, besluit Vanelderen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details