Platform over beton en staal in de bouw
Producten

Prefabbetonnen wanden: de perfecte win-winoplossing

Bij Preco, de Apeldoornse producent van prefab beton, is alles aan boord om bouwprojecten efficiënt, duurzaam en op maat in te vullen.

Naamloos-1 kopiëren
De elementen zijn gekanteld gemonteerd in verband met de hoogte en het transport ervan.

Tekst | Tekst | Chris Elbers Beeld | Preco

25 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Vanuit de hypermoderne fabriek op de Ecofactorij zijn dagelijks ruim honderd specialisten in de weer om opdrachtgevers van A tot Z te ontzorgen. Dit gebeurt niet alleen met een uitgebreid en divers samengesteld dienstenpakket, ook op het productenfront kan Preco met recht een totaalleverancier worden genoemd. Eén van de specialiteiten van het huis is de fabricage van prefab betonnen wanden; hoogwaardige componenten die het bouwproces aanzienlijk verkorten en de levensduur van gebouwen verlengen. Theo Kool, mede-eigenaar en directeur, neemt de productgroep nader onder de loep.

Een zojuist ontkist element is klaar voor transport naar de bouwplaats.

Met het totaalpakket bewijst Preco in elke fase van het bouwproces zijn waarde. Gekwalificeerde medewerkers, state-of-the-art productiemiddelen en een op duurzaamheid ingestoken werkproces vormen de belangrijkste pijlers onder de typische aanpak van het bedrijf. “Die resulteert in een gevarieerd gamma prefab kwaliteitsproducten, waaronder wanden, kolommen, balken, trappen, bordesplaten, kanaalplaatvloeren, balkon- en galerijplaten en T-docks”, somt Kool op. “En ook op het gebied van specials tonen we met onder meer parkbanken, kunstwerken en bedrijfslogo’s graag onze expertise. Dat alles gebeurt steevast met een scherpe blik op duurzaamheid. In de vorm van het CSC-certificaat volgde daarvoor onlangs nog de beloning.”

De wand loopt van buiten door naar binnen. Dit zorgt voor een bijzonder effect.

Ruim aanbod

Prefab betonnen wanden zorgen voor een danige verkorting van het bouwproces en verlengen de levensduur van gebouwen. Kiezen voor de wandproducten van Preco is dan ook kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige win-winoplossing. “Ons aanbod strekt zich uit van eenvoudige scheidingswanden/brandwanden, geïsoleerde wanden, cascowanden, constructieve wanden, betonplinten, ronde wanden, wanden met een nok en binnenwanden tot wanden met een reliëf”, zegt Kool. “Het is zelfs mogelijk om een wand te verfraaien met een fotoprint of tekst.” Wat de klant ook vraagt, Preco zorgt altijd voor een passende en prijsvriendelijke invulling. Uiteraard kunnen de prefab betonelementen voorzien worden van bijvoorbeeld raam- en/of deursparingen, elektrapunten, spouwankers, ankerrails en stelkozijnen. Daarnaast biedt Preco de mogelijkheid om wanden constructief te leveren met de hiervoor benodigde instortvoorzieningen. “Met onze prefab oplossingen, waaronder dus wanden, helpen we onze klanten om snel en eenvoudig tot de gewenste gebouwconstructie te komen. We tekenen de elementen in 3D, produceren ze volgens KOMO, leveren ze op het gewenste tijdstip en kunnen zelf de montage voor onze rekening nemen.”   


Levensecht beeld in beton

Voor de nieuwbouw van het Generaal Maczek Museum in Breda leverde Preco dé eyecatcher van het gebouw, namelijk de fotoprint betonwand. Het is een prachtige creatie die de bezoekers na aankomst bij het museum niet kan ontgaan. “De elementen worden in een op maat gemaakte mal met een speciale uitwastechniek gemaakt”, legt Theo Kool uit. “Door toepassing van een speciaal betonmengsel ontstaat er een reliëf in het betonoppervlak. Met deze techniek zijn foto’s bijna op de millimeter nauwkeurig op de betonwand te projecteren, waardoor je een levensecht beeld kunt creëren. En omdat de print als het ware in het beton zit, is het geheel zeer duurzaam en onderhoudsvrij. Een waar stukje vakwerk!”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details