Platform over beton en staal in de bouw
Schroefankers voor de montage van bouwdelen op beton

Schroefankers voor de montage van bouwdelen op beton

Schroefankers worden in de bouw steeds vaker gebruikt voor de montage van bouwdelen op beton en steen, omdat schroefankers sneller verwerkt kunnen worden dan mechanische en chemische ankers. Met haar R&D afdeling steekt HECO-Schrauben veel tijd in het testen en doorontwikkelen van haar schroefankers, die onder de naam MULTI-MONTI-Plus op de markt worden gebracht. Het bedrijf heeft veel nieuwe uitvoeringen geïntroduceerd, die toegelaten zijn voor het gebruik in diverse beton- en steensoorten en voor diverse toepassingen.

Schroefankers hebben duidelijke voordelen ten opzichte van mechanische en chemische ankers. Schroefankers zijn aanzienlijk goedkoper en besparen dankzij de eenvoudige en snelle verwerking veel tijd bij de montage. Schroefankers hebben een versterkte vertanding aan de schroefpunt en speciaal schroefdraad, die in het beton snijden. Er hoeft alleen een gat geboord te worden, dat gereinigd kan worden door de boor een paar keer in en uit het boorgat te bewegen. Na het indraaien kan het schroefanker meteen belast worden.

Beton- en steensoorten

Schroefankers kunnen een zeer hoge belasting aan. Ze werden aanvankelijk vooral gebruikt in harde steensoorten en gescheurd of ongescheurd beton, maar dankzij innovaties en nieuwe toelatingen kunnen ze tegenwoordig ook gebruikt worden voor bevestigingen in kalkzandsteen, gasbeton, baksteen en kanaalplaatvloeren. Met de HCS 4.0 calculatiesoftware van HECO kunnen de belasting en dimensionering van de HECO-schroefankers berekend worden. Op basis van de informatie over het project, de ondergrond en de omstandigheden rolt er een advies met 3D-afbeeldingen uit voor de optimale schroefverbinding, het schroeftype, de afmetingen en de benodigde hoeveelheid.

Toepassingen

Schroefankers kunnen onder meer gebruikt worden voor de montage van kabelgoten, lichtarmaturen, zonnepanelen, gevelplaten, leidingsystemen, relingen, vangrails en geluidsschermen. Dankzij hun stabiliteit bij brand, de corrosiebestendigheid en de eenvoudige (de)montage voor inspecties zijn ze eveneens weer geschikt voor de bevestiging van brandwerende platen in tunnels. Sommige schroefankers zijn toegelaten voor meervoudig gebruik; bijvoorbeeld bij de (tijdelijke) bevestiging van valbescherming, schoren, bekisting, steigers en toevoerleidingen op de bouwplaats. 

HECO-schroefankers

HECO-Schrauben heeft een uitgebreid assortiment met 25 soorten schroefankers. Naast de ‘normale’ schroefankers is het MMS-plus V voorsteekanker leverbaar voor de montage van hekwerken en relingen. Voor tijdelijke bevestigingen is de MMS-plus SSK ontwikkeld en voor de montage van houten elementen op beton kan men kiezen uit de MMS-plus S of MMS-TC. Verschillende kopsoorten zoals een zeskantkop, rondkop, ooganker en binnen- en buitendraadanker maken de bevestiging van montagerails en leidingen mogelijk.

De MULTI-MONTI-Plus van HECO is toegelaten voor blootstelling aan brand (conform R120 en RWS 180) en voor gebruik in aardbevings-
gebieden (categorie C1 en C2). Bovendien voldoet ze aan de VdS-richtlijn CEA 4001 voor de installatie van sprinklerinstallaties. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details