Platform over beton en staal in de bouw
Producten

State-of-the-art machine voor voorgespannen holle vloerelementen

De Extruder X-Liner® FC is het jongste lid van de Echo Precast Engineering-machineportfolio en werd enkele jaren geleden op de...

4 september 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De Extruder X-Liner® FC is het jongste lid van de Echo Precast Engineering-machineportfolio en werd enkele jaren geleden op de markt gebracht. De machine werd ontworpen voor de productie van voorgespannen holle vloerelementen en munt uit door de beproefde state-of-the-art technologie en het hoge gebruikscomfort. De X-Liner® FC is een volautomatische machine, vlot instelbaar en volledig regelbaar. Het modulaire design vergemakkelijkt het onderhoud en het reinigen van deze uiterst betrouwbare machine.

Echo Precast Engineering

Het gepatenteerde nieuwe ontwerp van de schroeven vermindert de slijtage en wrijving en verzekert hierdoor een langere levensduur.

 

Gepatenteerde nieuwe schroefvorm

De ‘haaienvinschroeven’, met een gepatenteerde vorm die doet denken aan een haaienvin en ontworpen is om de verdichting van beton te verbeteren en de productiesnelheid te verhogen, heeft een groot aandeel in het succes van de machine. Het geheim hierachter zijn het nieuwe vormbuissysteem en de individuele sturing van elke schroef, die ook de slijtage vermindert. Dankzij de speciale vorm van de schroef kan de terugwaartse rotatie van het materiaal binnen in de machine verminderd worden waardoor er minder vermogen nodig is voor het verdichten. De beton stroomt vlotter en wordt sneller verdicht zodat ook de snelheid van de machine aanzienlijk wordt verhoogd. De verminderde terugwaartse rotatie heeft ook een grote impact op de levensduur van de schroeven, die veel langzamer verslijten dan andere soorten schroeven. De schroeven kunnen ook individueel ingesteld worden. Door het gebruik van vormbuizen zijn hoogteaanpassingen voor de vereiste dikte gemakkelijk door te voeren. Deze kunnen ook heel eenvoudig met water gereinigd worden. De haaienvinschroeven zijn beschikbaar voor alle extrusiemachines voor holle vloerelementen.

Modulair machineontwerp

De X-Liner® bestaat uit een voedingseenheid, een betontrechter en een productspecifieke extrusiemodule. Ze heeft een zacht dynamisch aandrijfsysteem dankzij de combinatie van motoren, aandrijvingen en een sturingsunit. Het geluidsniveau van de machine is bijzonder laag. De voedingsmodules kunnen snel en eenvoudig, hetzij mechanisch hetzij elektrisch zonder hydraulische inrichtingen, ontkoppeld worden. De betontrechter kan met een vulvolume van 1,5 m³, 1,8 m³ of zelfs 3,0 m³ geleverd worden en het vulniveau wordt permanent opgevolgd.

Echo Precast Engineering

Laatste softwarestandaarden

De X-Liner® is uitgerust met een ingebouwde PC. De productiegegevens worden eerst lokaal opgeslagen en zijn vervolgens beschikbaar voor integratie in de stabos-webclient, een product van Progress Software Development (onderdeel van de Progress Group) of in vergelijkbare systemen. De machine is via een draadloze netwerkverbinding op afstand toegankelijk voor gegevensopname of voor een interventie door een technicus van Echo Precast Engineering. De Extruder X-Liner® FC-technologie kan vloerelementen met verschillende breedtes (afhankelijk van de bedbreedtes) produceren, nl. 600 mm, 1.200 mm, 1.500 mm en 2.400 mm. Dit laat de productie toe van een flexibel gamma van doorsnedes en dit aan hoge productiesnelheden. Echo biedt ook conversieonderdelen voor vloerelementen van verschillende hoogtes aan zodat de extrusiemodule niet telkens vervangen hoeft te worden.   


Alle voordelen op een rij

 • Nieuwe gepatenteerde haaienvinschroeven
 • Optimale betonstroom
 • Hogere productiesnelheid
 • Afzonderlijke schroefsnelheden
 • Eenvoudig te reinigen
 • Schroeven geschikt voor de meeste extruders
  voor holle vloerelementen
 • Langere levensduur dan traditionele schroeven
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%