Platform over beton en staal in de bouw
Stoere motorwereld vertaald naar architectuur
De gevels hebben een stalen omlijsting en bestaan uit verticaal geplaatste staalplaten – van wel veertien meter lengte – en deels volglazen puien.

Stoere motorwereld vertaald naar architectuur

In de wereld van de motorrijders is REV’IT! een begrip. Dit Nederlandse motorkledingbedrijf begon klein, maar groeide gestaag. Daarom verrees op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss een groot, nieuw hoofdkantoor. REV’IT! noemt het een ‘house of design, performance and innovation’. Een mooi afgewerkte staalconstructie vormt de kern van het ontwerp.

Door de ruimte die de trap krijgt, vergeet je bijna dat dit fraaie object ook gewoon een functioneel onderdeel van het gebouw is!

Motorkledingbedrijf REV’IT! Sport International heeft een uitgesproken bedrijfsfilosofie, waarin een transparante werkwijze, pioniersgeest en hoge kwaliteitsstandaard voorop staan. De architectuur van het nieuwe hoofdkantoor diende dit uit te stralen. Het resultaat is een stoer, transparant, no-nonsensegebouw van staal en glas, zorgvuldig gedetailleerd en met een terughoudend kleurenpalet van zwart, grijs en geel. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau cepezed uit Delft. 

Opvallend netjes vormgegeven details

Het nieuwe hoofdkantoor fungeert als etalage en bevat kantoorplekken, vergaderunits en een showroom, testlaboratorium, atelier, fotostudio, restaurant, fitnessruimte en magazijn voor ruim honderd medewerkers. Het gebouw bestaat uit twee lange beuken, waarvan het ene net iets korter is dan het andere. Over de lengteas loopt een lichtstraat. De stalen hoofddraagconstructie is vrijwel overal zichtbaar en bij de vides – in de as en langs de gevels – zijn dragende kolommen zelfs nadrukkelijk in het zicht geplaatst. 

Een diepzwarte poedercoating op de gevelplaten, dragers, kolommen en windverbanden benadrukt het lijnenspel in het gebouw.

Een diepzwarte poedercoating op de gevelplaten, dragers, kolommen en windverbanden benadrukt het lijnenspel in het gebouw. Deze kleur, RAL 9004, is de huisstijlkleur van REV’IT! Aansluitingen en andere details zijn opvallend netjes vormgegeven. Zo zijn er voor de verbindingen geen schetsplaatjes gebruikt, maar geboute staalknopen, en bevindt zich onder de dakrand een mooie sleuf voor de hemelwaterafvoer.

Duurzame kit of parts

Net als bij veel andere ontwerpen ging cepezed ook bij dit ontwerp uit van een ‘kit of parts’ en een brede overspanning van 16,5 meter. Deze constructie maakt het mogelijk om het gebouw flexibel in te delen, nu en in de toekomst. Het kantoordeel, met op de begane grond onder meer ateliers en een ontvangstruimte, bestaat uit twee verdiepingen links en rechts van de open lengteas, en vides langs de gevels. Het magazijn bleef over de hele hoogte open. In de toekomst kan het gebouw gemakkelijk worden uitgebreid. Bovendien vergemakkelijkt de kit of parts demontage en duurzaam hergebruik van de stalen onderdelen, mocht dit ooit nodig zijn. 

REV’IT! noemt het nieuwe hoofdkantoor een ‘house of design, performance and innovation’.

De gevels hebben een stalen omlijsting en bestaan uit verticaal geplaatste staalplaten – van wel veertien meter lengte – en deels volglazen puien. De functies binnen zijn afleesbaar aan de buitenzijde. Door de vides langs de gevel en vooral door de lengteas is er ook in het interieur optimaal zicht door het gebouw. En omdat de lichtstraat de lange as van het gebouw volgt, verbindt hij het kantoordeel gevoelsmatig ook met het magazijn erachter.

Blauwstalen trap

De kantoorverdiepingen zijn bereikbaar via een stoere, blauwstalen trap. Door de ruimte die de trap krijgt, vergeet je bijna dat dit fraaie object ook gewoon een functioneel onderdeel van het gebouw is! Het blauwstaal komt goed tot zijn recht door de geprononceerde, gesloten zijkanten en er is vanaf de entree meteen zicht op. REV’IT! ontwierp en produceerde zelf enkele meubels voor het interieur zoals tafeltjes, balies en pantry’s. Dit zijn veelhoekige objecten van geborsteld aluminium. De interieurontwerpers van Studio Westgeest hielden daarbij vast aan de industriële sfeer in het ontwerp van cepezed.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details