Platform over beton en staal in de bouw
Funderingstechnieken

Toonaangevende funderingsspecialist op overnamepad

Afbeelding-Terracon-GWW-juli-2022
Met de overname wordt ook het machinepark van Terracon aanzienlijk uitgebreid.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Terracon Funderingstechniek

19 december 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Terracon Funderingstechniek is weliswaar een 100% dochter van Strukton, maar opereert compleet zelfstandig. De funderingsspecialist biedt een breed scala aan oplossingen voor grote en complexe funderingsvraagstukken. Met de recente overname van Tubex BV verstevigt Terracon haar unieke positie in de markt en biedt ze een totaalpakket voor de industrie, chemie en de rail-civiele omgeving.

Terracon Funderingstechniek is gespecialiseerd in het advies, ontwerp en de realisatie van fundatie-elementen bestaande uit zowel geboorde als geheide paalsystemen. “We kunnen overweg met alle typen paalsystemen”, zegt directeur Benjamin Bekhof. “Dat maakt dat we ingeschakeld worden voor de meest uiteenlopende projecten, zoals het realiseren van fundaties binnen de petrochemie en industrie als ook in de rail-civiele omgeving. Met name in die laatste categorie verstevigen we nu onze positie door de overname van Tubex BV, gespecialiseerd in het aanbrengen van fundatiepalen op uitdagende locaties.”

Terracon Funderingstechniek is gespecialiseerd in het advies, ontwerp en de realisatie van fundatie-elementen bestaande uit zowel geboorde als geheide paalsystemen.

Complexe segment

Tubex BV gaat volledig op in de bedrijfsstructuur van Terracon Funderingstechniek, waar alle medewerkers deel van gaan uitmaken. “We zijn blij dat de directie van Verstraeten, voormalig mede-eigenaar, ons het vertrouwen heeft gegeven voor de overname van Tubex BV”, zegt Bekhof. “Geïntegreerd in Terracon borgen wij de continuïteit van de activiteiten in het complexe segment. We zullen de bedrijfsnaam Tubex BV dan ook niet langer voeren, de Tubex-productnaam voor fundatiepalen in beperkte ruimtes blijft daarentegen uiteraard wel bestaan. Onze goede samenwerking met Verstraeten voor specifieke funderingsoplossingen zetten wij met veel vakmanschap en plezier voort.”

Partner

Met de overname wordt ook het machinepark van Terracon aanzienlijk uitgebreid. Bekhof: “We hadden al negen machines voor het midden- en zware segment en daar komen nu nog eens vijf machines bij voor de meer specialistische funderingsvraagstukken. Voortaan kunnen we als één organisatie de markt breed bedienen op een hoog (Terracon) kwaliteitsniveau. We brengen daarbij onze expertise het liefst zo vroeg mogelijk in het traject in, om als partner met de beste funderingsoplossing te komen en daarmee voor klanten faalkosten, uitvoeringstijd en omgevingshinder te beperken. Momenteel zijn we met diverse stellingen aan het werk bij een grote raffinaderij in de Europoort waarbij we ook de expertise van Tubex BV direct goed gebruiken. Ook gaan we de railomgeving verder ontdekken, samen met onze ‘grote zus’ Strukton Rail.” 

“Onze klanten profiteren van de voordelen van een groot concern in combinatie met de slagvaardigheid van een onafhankelijke en breed georiënteerde speler. Dat belooft veel moois voor de toekomst”, besluit Bekhof.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details