Platform over beton en staal in de bouw
Wanden van prefab beton: Een meerwaarde voor elk utiliteitsgebouw
Graphic concrete fotowand bij Generaal Maczek Memorial te Breda.

Wanden van prefab beton: Een meerwaarde voor elk utiliteitsgebouw

Vanuit een hypermoderne fabriek op de Ecofactorij in Apeldoorn levert Preco een breed pakket prefab betonelementen. Daarmee legt het bedrijf een mooie basis om zowel kleine als grote utiliteitsbouwprojecten efficiënt, duurzaam en geheel op maat in te vullen. Eén van de specialismen van Preco is de productie van prefab betonnen wanden. Hoogwaardige componenten die het bouwproces flink verkorten en de levensduur van gebouwen aanzienlijk verlengen. Zo ook in het geval van drie distributiecentra, die momenteel verrijzen op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide.

Op het gebied van prefab beton staat de naam Preco voor totale ontzorging. Niet alleen is het dienstenpakket met onder meer 3D-engineering, levering en montage dik in orde, het door directeur en mede-eigenaar Theo Kool geleide bedrijf biedt ook een divers en uitgebreid productenprogramma. “Wanden, kolommen, balken, trappen en bordesplaten, balkon- en galerijplaten, kanaalplaatvloeren, T-docks en zelfs specials: flexibel als we zijn, kunnen we in zowat elke klantwens voorzien”, aldus Kool. “Dat gebeurt allemaal onder één dak en met een messcherpe focus op duurzaamheid.” Zo tekent Preco voor een stevige afname van de CO2-uitstoot, bijvoorbeeld door een minimale hoeveelheid cement aan de betonmengsels toe te voegen. Verder zet het bedrijf hoog in op slimme productieprocessen, een sterk gereduceerd energieverbruik en een doorlopende vernieuwing en optimalisatie van de interne processen. 

Uitwaswanden in opdracht van ASK Romein Bouw B.V.

Altijd een oplossing

Het gebruik van prefab betonnen wanden levert een flinke verkorting op van het bouwproces. Tegelijk verlengen ze de levensduur van gebouwen. Met de wandproducten van Preco kiest elke afnemer dan ook voor een kwalitatief hoogwaardige win-winoplossing. Het uitgebreide programma varieert van eenvoudige scheidingswanden/brandwanden, geïsoleerde gevelpanelen (grijs, maar ook in een uitvoering met uitgewassen grind), cascowanden, constructieve wanden met een nok waarop een kanaalplaatvloer kan worden gelegd, betonplinten, ronde wanden, binnenwanden tot wanden met een reliëf of voorzien van een fotoprint of tekst. “Daarnaast kunnen we ze op verzoek voorzien van onder meer raam- en/of deursparingen, elektrapunten, spouwankers, ankerrails en stelkozijnen”, somt Kool op. “Verder is het mogelijk om de wanden constructief te leveren met de hiervoor benodigde instortvoorzieningen. Kortom, met prefab wanden helpen we onze klanten snel, eenvoudig en tegen een vriendelijke prijs op weg naar de gewenste gebouwconstructie. Daartoe tekenen we de elementen in 3D, produceren ze volgens KOMO, leveren ze op het gewenste tijdstip en verzorgen indien gewenst zelf de montage. We vullen het hele plaatje in.”

Gemonteerde uitwaswanden bij project DC UTR06.

Veelzijdigheid

De prefab betonnen wanden van Preco worden momenteel veelvuldig toegepast door bouwbedrijf Wouters uit Schijndel tijdens de realisatie van drie distributiecentra (DC UTR06 Warehouse A, B en C) op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Na de start in het begin van 2021 staat de oplevering van de drie naast elkaar gelegen warehouses gepland voor het voorjaar van 2022. “Met een totale oppervlakte van ruim 67.000 vierkante meter is dit een groot en gevarieerd project, waarvoor we onder meer geïsoleerde gevelpanelen van uitgewassen grind, laadkuilwanden en diverse massieve binnenwanden leveren”, aldus Kool. “Producten waarmee we op een mooie manier onze expertise en veelzijdigheid kunnen onderstrepen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details