Platform over beton en staal in de bouw
Werving- en selectiebureau met verstand van mens én techniek
Wat TECHNICHE vooral benadrukt bij bedrijven, is dat ze personeel moeten koesteren. Er zijn veel bedrijven die ermee etaleren, maar de praktijk blijkt toch weerbarstiger.

Werving- en selectiebureau met verstand van mens én techniek

In de bouw vindt voortdurend een strijd plaats om personeel. Er is een groot tekort aan geschikt en gekwalificeerd personeel op alle niveaus. Dat merkt Michel Uijlenbroek, directeur van TECHNICHE, iedere dag opnieuw. Met 33 jaar ervaring als recruiter in de techniek weet hij toch het verschil te maken. “Wij kunnen ons heel goed verplaatsen in zowel de markt, onze opdrachtgevers als in potentiële kandidaten en dat werpt zijn vruchten af.”

TECHNICHE is gespecialiseerd in het samenbrengen van mens en opdrachtgever in technische disciplines voor mbo-, hbo- en universitair opgeleiden. “Starters, mid-careers en ervaren engineers werken door heel Nederland zodat onze opdrachtgevers geen projecten mislopen in deze uitdagende tijden van personeelsschaarste”, zegt Uijlenbroek. “Natuurlijk, het inschakelen van een werving- en selectiebureau brengt nu eenmaal een investering met zich mee maar betaalt zich dubbel en dwars terug. Omdat wij veel waarde hechten aan het uitgebreid screenen van kandidaten – en daarin zijn we echt uniek – weten wij vrijwel altijd de juiste persoon aan de juiste vacature te koppelen. Ruim 94% van de kandidaten die we plaatsen treedt uiteindelijk in vaste dienst bij onze klant.”

TECHNICHE is gespecialiseerd in het samenbrengen van mens en opdrachtgever in technische disciplines voor mbo-, hbo- en universitair opgeleiden.

Leren

De dienstverlening van TECHNICHE gaat dus veel verder dan sec het recruiten van personeel. Uijlenbroek: “Wij gaan echt de diepte in, verplaatsen ons in de kandidaat en bespreken de wensen en ambities, in welke bandbreedte iemand wil werken, of hij of zij wil groeien in de organisatie of juist in een bepaald specialisme en ga zo maar door. Dat zijn zaken die we heel duidelijk vastleggen als bureau. Uiteraard trekken we ook altijd referenties na. Dat hoeft niet 100% maatgevend te zijn, maar we zien daarin wel dat het een extra richting geeft. Bij voorkeur wil je natuurlijk een kandidaat binnenhalen die ambitieus is en er zin in heeft in plaats van iemand die na drie maanden alweer is ‘gevlogen’. Omdat wij zowel de techniek begrijpen, dus weten wat er gevraagd wordt, als ons écht verplaatsen in de kandidaat kunnen we goed inschatten of een kandidaat geschikt is voor de job of misschien bijna zover is. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker: mensen laten groeien en steeds nieuwe prikkels geven. Dat is de enige reden waardoor werk leuk blijft. Ik ben zelfs van mening dat leren het meest essentiële basisaspect van het leven is. Als je niet leert, wordt elke dag saaier.”

Met 33 jaar ervaring als recruiter in de techniek weet Michel Uijlenbroek, directeur van TECHNICHE, iedere dag opnieuw het verschil te maken.

Personeel koesteren

“Wat we vooral benadrukken bij bedrijven, is dat ze personeel moeten koesteren. Er zijn veel bedrijven die ermee etaleren, maar de praktijk blijkt toch weerbarstiger”, merkt Uijlenbroek. Hij moedigt bedrijven aan om actief te investeren in personeel, zodat mensen zich gewaardeerd en welkom voelen. “Dat geldt niet alleen voor nieuwe medewerkers, maar zeker ook voor ‘oudgedienden’. Als iemand vertrekt op een afdeling, om welke reden dan ook, neemt de werkdruk voor anderen veelal toe. Dit kan een kettingreactie tot gevolg hebben en dat wil je koste wat kost voorkomen. Doe daarom zaken met een goed bureau met oog voor de mens en de markt. Wij zijn NEN 4400-gecertificeerd, VCU-gecertificeerd, aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en volgen de wetgeving op de voet. Onze mensen worden op dezelfde manier betaald als medewerkers in vast dienstverband, geheel volgens de geldende CAO in de beton- en staalbouw.” 

Arbeidsbemiddeling is investeren in personeel, resumeert Uijlenbroek. “We beschikken over een uitgebreid netwerk van bedrijven dat varieert van een eenmanszaak tot onze grootste klant met 428.000 medewerkers wereldwijd. ”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details