Platform over beton en staal in de bouw
Witte cement is wereldwijd te bewonderen
De gevel van de Zikawei-bibliotheek wordt gekenmerkt door slanke verticale latten die zich uitstrekken van de begane grond tot de bovenste verdieping.

Witte cement is wereldwijd te bewonderen

In een wereld die aan veranderingen onderhevig is en waarin veel zaken onzeker zijn, is het fijn om te weten dat er bedrijven zijn die producten maken van constante kwaliteit. Zo ook Aalborg White, dat met ruim 100 jaar ervaring en vertegenwoordiging in meer dan 70 landen in de wereld wit cement maakt dat gekenmerkt wordt door een betrouwbare, constante kwaliteit. Dit is dan ook over de hele wereld te bewonderen.

De DNA-vormige witte betonnen delen van de Multisports Polytechnique Hall bestaan voornamelijk uit het witte cement van Aalborg White.

Zikawei-bibliotheek in Shanghai

Gelegen in het zuidwesten van Shanghai deelt deze nieuwe bibliotheek haar ruimte met de goed bewaarde St. Ignatius-kathedraal, een voortreffelijk stuk architectuur gebouwd door jezuïetenmissionarissen in de vroege jaren 1900 in Zikawei. De Zikawei-bibliotheek beslaat 18.650 vierkante meter en heeft drie bovengrondse niveaus en twee ondergrondse verdiepingen, met bijna 800 leesplaatsen. Ontworpen door de met de Pritzker Prize bekroonde architect David Chipperfield en Wutopia Lab, getuigt de architectonische samensmelting van de bibliotheek met het natuurlijke landschap van meesterschap in ontwerp en materiaaltoepassing. De betonnen structuur, van vorm tot onderhoud, weerspiegelt vakmanschap en techniek van hoog niveau. Het ontwerp verzacht op elegante wijze de massa van het gebouw en creëert een ritmische ruimtelijke ervaring.

De gevel van de bibliotheek wordt gekenmerkt door slanke verticale latten die zich uitstrekken van de begane grond tot de bovenste verdieping, de hele structuur elegant omhullen en een harmonieuze en uniforme architecturale vorm creëren. Het ontwerpteam koos GRC-materiaal als verticale latten en bekleding, afgewerkt gewassen steen. Alle elementen werden geproduceerd door Hui Liao Group en gemaakt met Aalborg White cement. De lichtbeige kleur van de hele gevel past prachtig bij de levendige rode bakstenen van de St. Ignatius-kathedraal. Bovendien heeft de bibliotheek een externe zuilengang op de begane grond en loggia’s op de tweede en derde verdieping, die pittoreske uitzichten op het plein en de kathedraal bieden.

Multisports Polytechnique Hall in Palaiseau

In dit gebouw, ten zuiden van Parijs, zijn verschillende ruimtes gewijd aan vechtsporten. Door esthetiek en technische aspecten te combineren, werd het omringd door DNA-vormige witte betonnen delen die men ‘volutes’ noemt. Met een hoogte van 9,30 meter beschermen de 43 witte betondelen een voetgangersdoorgang. Bovendien fungeren ze als zonwering en geven ze voorbijgangers een glimp van de atleten in actie. Een groter aantal elementen is gerangschikt aan de zuidkant van het gebouw.

De volutes bestaan voornamelijk uit het witte cement van Aalborg White en werden geproduceerd door drie mallen met een metalen basis bedekt met een houten bekleding. Het vullen moest langzaam gebeuren om ‘ontploffing’ in de bekisting te voorkomen. De drukken waren namelijk erg groot. Om het beton de tijd te geven om te ontgassen en te stabiliseren, was elke 10 minuten 5 minuten stilstand nodig. Het demonteren en verwijderen van de bekisting, de dag na het gieten, duurde slechts 2 uur.

De installatie omvatte het gebruik van een zelfrijdende kraan met een dubbele lier. De eerste om het onderdeel te hijsen, de tweede om het te kantelen. De 43 krullen werden geïnstalleerd met een snelheid van vier krullen per dag. Deze nieuwe multisportzaal, gedeeld door verschillende instellingen die aanwezig zijn op de campus van Paris-Saclay, is voorbestemd om een deel te worden van het DNA van de campus. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details