Platform over beton en staal in de bouw
Zonder transportonderhoud valt alles stil
Transportonderhoud heeft vijf stationaire betonmixers in de verhuurvloot zowel met dieselaandrijving als volledig elektrisch met nul uitstoot.

Zonder transportonderhoud valt alles stil

Sinds 2004 is Transportonderhoud in Nieuwegein actief als universeel specialist voor onderhoud, reparatie en modificatie van alle merken vrachtwagens, opleggers en betonmixers. Onder het motto ‘zonder transportonderhoud valt alles stil’ wordt alles geregeld onder één dak. En de dienstverlening gaat sinds kort nóg een stap verder. Ook voor het huren of kopen van een stationaire betonmixer, al dan niet geheel uitstootvrij, ben je bij Transportonderhoud aan het juiste adres.

Een betonmixer moet zo min mogelijk stilstaan. “Wij voeren onderhoud en reparaties uit aan alle gangbare merken en zijn tevens gecertificeerd voor het uitvoeren van APK-keuringen en het ijken van tachografen”, begint John van Wijk van Transportonderhoud. “Ook de jaarlijkse verplichte mixerkeuring, aanvullend op de APK van de vrachtwagen, nemen we gelijk mee. Een ondernemer is dus slechts één keer zijn betonmixer kwijt voor de periodieke inspecties en keuringen. Dat scheelt veel tijd, geregel en heen en weer rijden.” 

Transportonderhoud voert onderhoud en reparaties uit aan alle gangbare merken en is tevens gecertificeerd voor het uitvoeren van APK-keuringen, het ijken van tachografen en de jaarlijkse verplichte mixerkeuring.

Noodset

Transportonderhoud beschikt over een grote voorraad aan onderdelen van alle gangbare betonmixers, inclusief specifieke slijtdelen en filters. Daarnaast blinkt de specialist uit in service en assistentie op locatie. 

“We beschikken over een 24/7 storingsdienst met eigen servicewagen om gestrande betonmixers door heel het land op weg te helpen”, legt Van Wijk uit. 

“Lukt dat niet, hebben we goede contacten met bergers om het voertuig naar Nieuwegein te laten verslepen. Bij een technische storing aan de aandrijving bijvoorbeeld, kunnen we met onze mobiele noodset de mixer gewoon laten draaien zodat de mortel eventueel overgepompt kan worden in een andere mixer. Vervolgens kunnen onze vakbekwame monteurs de storing in alle rust in onze werkplaats verhelpen.”

Stationaire betonmixers

Sinds enige tijd houdt Transportonderhoud zich ook bezig met de verhuur en verkoop van stationaire betonmixers. “We hebben onze jarenlange ervaring in onderhoud en reparatie aan betonmixers goed kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie stationaire betonmixers”, zegt Van Wijk. “Inmiddels hebben we vijf exemplaren in de verhuurvloot zowel met dieselaandrijving als volledig elektrisch. Dat laatste is baanbrekend, zeker als je bedenkt dat de mixer volledig autonoom kan draaien zonder voeding. Duurzaam, maar zonder concessies dus. Behalve nul uitstoot produceert de elektrische mixer ook nauwelijks geluid. Een aspect dat met name in een stedelijke omgeving steeds belangrijker wordt.”

Een ondernemer is slechts één keer zijn betonmixer kwijt voor de periodieke inspecties en keuringen.

Refurbishing

Transportonderhoud bouwt de stationaire betonmixers desgewenst op klantspecificatie. “In principe varieert de inhoud van 9 tot 12 m³, maar we hebben ook al een exemplaar geleverd van 6 m³ inhoud. We kunnen snel en flexibel inspelen op bijzondere wensen. Daarnaast zijn we de laatste jaren heel actief met het refurbishen van oude betonmixers. Een dienst die niet alleen is ontstaan vanuit de duurzaamheidsgedachte maar ook vanwege de lange levertijden bij fabrikanten. Tot slot zijn we bezig met de ontwikkeling van een 3-assige fuseegestuurde trailer met 15 m³ mixeropbouw die voldoet aan de nieuwste specificaties van de RDW. Later volgt meer over deze lichtgewicht combinatie”, besluit Van Wijk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details