Platform over beton en staal in de bouw
Accuraat en snel staalconstructies detailleren op het Autodesk platform
Hoofdentree AMC.

Accuraat en snel staalconstructies detailleren op het Autodesk platform

Advance Steel is 3D modelleersoftware voor het construeren, detailleren en produceren van allerlei soorten staalconstructies. De software wordt gebruikt door constructeurs, staaltekenbureaus en constructiebedrijven. Zij genereren met Advance Steel overzichts-, detail- en werkplaatstekeningen, stuklijsten en aansturingsbestanden voor productiemachines. Advance Steel bevordert daarmee de communicatie tussen ontwerper, constructeur, werkvoorbereider, productiemedewerker en monteur.

Klanten buiten de reguliere staalbouw zoals trappenbouwers en kassenbouwbedrijven tonen aan dat Advance Steel geschikt is voor een brede groep staaltoepassingen.

Technisch gezien is Advance Steel gebaseerd op AutoCAD. Je hoeft geen aparte licentie te hebben; alle AutoCAD functies zijn voor 100% beschikbaar. Gebruikers die ooit met AutoCAD hebben gewerkt, hebben daar dus meteen voordeel van. Advance Steel is niet moeilijk om te leren, maar voor hen is de leercurve nog korter.

Intelligent model

Je begint met het opbouwen van een intelligent model. De volledige structuur is parametrisch en kan hierdoor steeds opnieuw gewijzigd worden door parameters te veranderen of te stretchen. Dat geldt ook voor de individuele objecten en voor de staalverbindingen. Wijzigen de aansluitende elementen, dan passen de verbindingen zich automatisch aan de nieuwe omgeving aan. Dit scheelt enorm veel tijd in het modelleerproces. Ook specials en plaatwerk worden moeiteloos in het model ingepast. 

3D overzicht + 3D detail.

Is het model naar wens, dan maakt Advance Steel automatisch lijsten, tekeningen, uitslagen en verschillende gangbare machinebestanden. Dat gebeurt vanuit een geïntegreerde document manager die voortdurend controleert of de output nog actueel is. Hier onderscheidt
Advance Steel zich positief van alle andere sy-stemen. Het revisiebeheer is 100% waterdicht en ondersteunt gebruikers volledig bij het doorvoeren van de anders zo storende wijzigingen.

Hoofdentree AMC.

Autodesk biedt Advance Steel in twee contractvormen en twee configuraties:

· Jaarabonnement of tokens (pay per use);

· Standalone of als onderdeel van de AEC Collection.

Hiermee is de software aanpasbaar aan de behoefte van de kleine en grote gebruiker en geschikt voor specialistische en meer generieke toepassingen.

Nieuwe mogelijkheden

Eind vorige eeuw domineerde Autodesk met AutoCAD de overgang van de tekentafel naar het beeldscherm. Sindsdien heeft ze, middels eigen ontwikkeling en externe acquisities, steeds weten aan te sluiten bij de ontwikkelingen in de CAD-markt. Anno 2023 heeft
Autodesk Revit een leidende positie in de huidige BIM-markt verworven. Het overgrote deel van de aannemerij gebruikt Revit om het complete gebouwenmodel te manipuleren en beheren. Advance Steel heeft uitwisseling met Revit aan boord, om hierop aan te kunnen sluiten. Het Revit-platform ontwikkelt stevig door en is zo krachtig geworden, dat het detailleringsniveau inmiddels is gegroeid tot LOD350. Autodesk verwacht binnenkort LOD400 aan te kunnen waardoor Revit geschikt wordt om de staalfunctionaliteit volledig te integreren. Dat betekent voor gebruikers één centraal gebouwenmodel met alle disciplines in dezelfde omgeving. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor de toekomst, waarbij toegang via de cloud alle data in het gebouwenmodel realtime up-to-date kan maken.

Omdat Advance Steel en Revit allebei eigendom zijn van Autodesk en zelfs samen deel uitmaken van de AEC Collection kan de gebruiker veilig gebruik blijven maken van het platform dat op dat moment de beste prestaties levert. Zodra de voordelen evident zijn, heeft de gebruiker alle gelegenheid om de overstap naar het Revit-platform alsnog te maken.

Verdeler en aanspreekpunt

Matrix Software is al 25 jaar actief in de staaltekenmarkt en sinds 2003 verdeler van en aanspreekpunt voor Advance Steel. In de loop der jaren heeft Matrix een toevoeging gebouwd voor Advance Steel waardoor de tekeningen en stuklijsten aangepast zijn aan de Nederlandse en Belgische markt en in het Nederlands zijn vertaald. Daarnaast verzorgt Matrix de support, opleidingen en consultancy voor Advance Steel. Het supportabonnement bevat ook het gebruiksrecht van de add-on van Graitec, het PowerPack voor Advance Steel.

Al deze componenten samen maken van Advance Steel een betrouwbare oplossing waar de eindgebruikers dagelijks voordeel van hebben en waarmee ze de concurrentie ook in de toekomst voor kunnen blijven.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details