Platform over beton en staal in de bouw
Alles in huis om de aannemer volledig te ontzorgen
Vloerondersteuning met PAL torens en stempels.

Alles in huis om de aannemer volledig te ontzorgen

Al 54 jaar lang is BSE Betonwerken uit Ermelo te vinden op bouwplaatsen in heel Nederland. Met Erwin en Nicole Ruiter enkele jaren aan het roer, is echter veel veranderd. BSE is nog steeds een alleskunner op het gebied van beton, maar de klant wil kennelijk meer. En als je dan ook nog kunt leveren, groei je hard, ook in de breedte. 

Daar weet uitvoerder Peter Goris alles van. “Op verzoek van de toenmalig uitvoerder van de omvangrijke RIVM-nieuwbouw zijn we in het begin van de ruwbouwfase voor drie weken bijgesprongen. En nu zijn we in de afbouwfase nog steeds actief in Utrecht met klein betonwerk als aanhelen, herstellen en aanstorten, terwijl we ook kozijnen en deuren plaatsen en stellen. In feite komt het grootste deel van alle werkzaamheden die tussen wal en schip vallen, bij ons terecht. Zo waren wij hier op het hoogtepunt met 80 mensen aan het werk. Dat vertelt ook iets over het vertrouwen dat de hoofdaannemer in ons heeft.”

Breed pakket

“Maar wij blijven in de rol van onderaannemer, alleen groeien we in die rol”, vult Nicole Ruiter aan. “Door in de breedte te groeien, kunnen wij alles wat met beton te maken heeft. Omdat aannemers steeds vaker het complete betonwerk bij één partij willen neerleggen, komen wij al snel in beeld. BSE is één van de weinige partijen die zo’n breed pakket kan verzorgen. Doordat Erwin veel op bouwplaatsen is voor overleg en toezicht, heeft hij veel kijk op de werkvloer. Daar zie je wat de echte behoeftes zijn en waar wij de aannemer kunnen ondersteunen en ontlasten. En zo groeit ons netwerk gestaag.”

Aan het werk voor woon-winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem.

Vaklieden en handjes

Daar heb je alleen wel goede mensen voor nodig. Meewerkend voorman Arnold Loedeman noemt dat één van de sterke kanten van BSE: “De juiste mensen op de juiste plek neerzetten. In deze tijd is dat niet gemakkelijk. Je hebt niet alleen vaklieden nodig, maar ook vele handjes die nodig zijn om een bouwplaats draaiend te houden. Het lukt ons in grote lijnen om voor alle taken een goede match te vinden. En dat is in deze tijd echt wel wat waard.”

Wanden storten met eigen bekisting en veiligheidsvoorzieningen.

In het werk

Ondertussen zijn op verschillende locaties in Nederland mensen van BSE bezig met de corebusiness betonwerk, met name het natte beton: funderingen leggen, betonvloeren storten en afwerken/vlinderen, in het werk storten van betonnen wanden en balken, breedplaatvloeren monteren, prefab montage, prefab wanden stellen en het ondersteunen van betonnen constructies. “Dan is het erg handig als je ook prefab bekistingen kunt maken en inzetten”, vult Goris aan. “Ook alle ondersteuningsmaterialen als PAL torens en stempels hebben we in eigen huis, net als alle mogelijke middelen om een bouwplaats te beveiligen voor de mensen die er werken. Dat geeft onze onderneming snelheid en flexibiliteit. En met onze ervaring kunnen we ook zeer oplossingsgericht werken. Zeg maar wat je nodig hebt en we komen er snel uit.”

“We zijn ondanks de groei inderdaad nog steeds een flexibele, platte organisatie”, besluit Ruiter. “Dat betekent dat we in staat zijn om een project vanaf het eerste contact snel op te starten en in een zeer korte tijd te realiseren tegen een concurrerende prijs. Laat dat maar aan onze vakmensen over.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details