Platform over beton en staal in de bouw
Beton Event 2023 ‘En route’ naar circulair en duurzaam beton

Beton Event 2023 ‘En route’ naar circulair en duurzaam beton

Donderdag 16 november 2023

Donderdag 16 november 2023 organiseert Betonvereniging de 65ste editie van het Beton Event, in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Hét moment in het jaar waar de beton(bouw)sector elkaar ontmoet. Een congres met vooraanstaande sprekers over de laatste ontwikkelingen in de branche gecombineerd met een beursvloer en tal van netwerkmomenten waar je kennis opdoet, kennis deelt en kennis maakt. Het thema dit jaar is ‘En route’ naar circulair en duurzaam beton.

Beton Reinvented

Het Beton Event 2023 is actueler dan ooit. De beton(bouw)sector staat voor grote uitdagingen. De CO2-uitstoot moet drastisch omlaag en andere vormen van duurzaam bouwen moeten binnen korte tijd genormaliseerd worden. Een nieuw thema zal de komende drie jaren centraal staan op het Beton Event. Hierbij worden de 4 programmalijnen vanuit het ontwikkelprogramma Beton Reinvented (ingediend bij het Nationaal Groeifonds (NGF)) aangehouden als subthema, te weten:

  • Ontwikkeling van nieuwe materialen
  • Adaptief en circulair ontwerpen, uitvragen en leveren
  • Levensduurverlenging en hergebruik van beton
  • Sociaal kapitaal: kennis en vaardigheden voor de nieuwe betonketen ontwikkelen en delen.

Binnen de eerste drie subthema’s geven we ruim baan aan allerlei innovaties binnen de sector; voor het vierde subthema werken we samen met docenten en studenten op mbo-, hbo- en wo-niveau.

“Wij, als Betonvereniging, zien het als onze taak om de keten in beweging te krijgen in deze transitie naar circulair en duurzaam beton. Daarom staat het Beton Event 2023 in het teken van de route hier naartoe. Wij brengen de volledige sector samen. Van jong en oud om gezamenlijke groei en ontwikkeling te realiseren, wat bijdraagt aan een toekomstbestendige beton(bouw)sector.”, aldus directeur Betonvereniging Maikel Jagroep.

Beton Experience

Tijdens de 65ste editie van het Beton Event wordt ook de Beton Experience georganiseerd. Een programma speciaal ontwikkelt voor studenten van mbo, hbo en wo opleidingen voor een kennismaking met de sector. Op de Beton Experience kunnen studenten zelf activiteiten doen, beleven en ervaren hoe divers de betonketen is en kennismaken met de vele bedrijven en professionals op de beursvloer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details