Platform over beton en staal in de bouw
Betonvereniging: kennis delen is het credo
Programmamanagers: v.l.n.r. Erik Vergeer, Chantal Mülders, Henk Wapperom, Jeroen Mol.

Betonvereniging: kennis delen is het credo

De Betonvereniging is het onafhankelijke, deskundige en innovatieve kennisnetwerk voor de betonsector in Nederland. Al bijna 100 jaar bevordert de Betonvereniging het verantwoord gebruik van beton. Als kennisinstituut zorgen wij via onze opleidingen en cursussen voor onderwijs in alle aspecten van beton. Centraal staan de kernwaarden vakkennis, praktijkgerichtheid en actualiteit. Door een opleiding of cursus te volgen bij de Betonvereniging kun je:

B – bijdragen aan de kwaliteit van je werkveld;

E – ervaringen uit je werk inbrengen;

T – toepassingen direct in de praktijk brengen;

O – ontwikkelingen in je vakgebied bijhouden;

N – nieuwe inzichten opdoen.

De Betonvereniging zorgt ervoor dat haar leden kennis delen, kennis opdoen en kennis maken rondom het materiaal beton. Wij geven technische publicaties uit en ondersteunen verschillende aangesloten organisaties. 

Overzicht per niveau.

Wij organiseren:

Opleidingen en cursussen van vmbo tot universitair niveau. De activiteiten zijn voornamelijk toegesneden op de toepassingsgebieden Ontwerp en Constructie, Cement- en Betontechnologie, Werkvoorbereiding en Uitvoering, Onderhoud en Reparatie;

Congressen, workshops en webinars voor algemene en specifieke kennisoverdracht. Specifieke activiteiten zijn: Beton Event, Studio Beton, Betonprijs, Betoncafé en Betonkanorace;

De kennis die wij aanbieden vormt een goede aanvulling op de vooropleiding en praktische ervaring van onze deelnemers. 

Waarom onderwijs volgen bij de Betonvereniging?

Met bijna 100 jaar ervaring is de Betonvereniging de betrouwbare kennispartner voor technische opleidingen en cursussen voor de betonsector. Gepassioneerde docenten met veel praktijkervaring geven onze cursussen aan kleine groepen. In een prettige sfeer met veel persoonlijke aandacht bieden wij een breed scala aan thema’s over alle fasen van betonbouw. Onze cursuslocaties zijn verspreid over het land en de cursussen vinden vooral in de middagen en avonden plaats, perfect passend bij een werkend leven. 

Overzicht per niveau.

Wij focussen ons op:

Opleidingen

Ons aanbod omvat 8 diepgaande opleidingen, van mbo+ tot wo. Je versterkt hiermee je kennis en vaardigheden op het gebied van beton: een solide stap naar een glansrijke carrière in ‘de beton’’! Hieronder vind je ons overzicht per niveau.

Cursussen

Ons aanbod van cursussen is ingedeeld in vier kennisdomeinen:

De cursus Duurzaam Beton overstijgt alle domeinen en staat hier dus los vermeld.

Specialisaties

Onze specialisaties geven je veel diepgang! Hieronder vind je ons overzicht per niveau.

Welke opleiding, specialisatie of cursus ga jij doen? Onze programmamanagers helpen je graag verder! Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via opleidingen@betonvereniging.nl. Neem vooral ook een kijkje in ons cursusaanbod via magazine.betonvereniging.nl/cursusaanbod.

De vier kennisdomeinen.

Evenementen

Onze seminars en congressen worden georganiseerd met én voor onze ruim 2.000 leden vanuit de (beton)bouwsector, maar zijn ook toegankelijk voor niet-leden.

Naast toegang tot de meest recente knowhow en ontwikkelingen op een zeer breed terrein, biedt de Betonvereniging met deze events ook een platform aan haar leden en netwerkmogelijkheden voor de gehele Nederlandse betonindustrie. Jaarlijks terugkerend zijn ons congres, Beton Event, Studio Beton, Beton Café, Betonkanorace en de tweejaarlijks uitreiking van de Betonprijs.

Leden

De Betonvereniging is hét kennisnetwerk voor de (beton)bouw. Sinds de oprichting in 1927, is de Betonvereniging de bindende factor tussen overheden, bouwers, adviseurs en kennisinstituten. Onze vereniging bestaat uit een actief netwerk van meer dan 2.000 leden, bestaande uit bedrijfsleden, persoonlijke leden en studentleden. 

De veelzijdigheid van ons ledenbestand maakt van de Betonvereniging hét platform voor de hele Nederlandse betonwereld. Dat platform biedt onze leden één groot netwerk waar leden elkaar regelmatig ontmoeten op één van onze talrijke bijeenkomsten. Voorbeelden daarvan zijn de jaarlijkse Betondag, seminars, webinars, congressen, cursussen en opleidingen. Deze activiteiten brengen niet alleen de sector een stap verder, zij dragen ook bij aan jouw persoonlijke groei als (toekomstig) lid! 

De toekomst

Beton is wereldwijd het meest toegepaste bouwmateriaal. Daarom is het belangrijk dat jongeren nu al de betonsector leren kennen. Op het mbo faciliteert de Betonvereniging de samenwerking tussen ROC’s en het betonbedrijfsleven via het zogenoemde Keuzedeel Betonbouw. De kennistoets van dit keuzedeel sluit nauw aan op vervolgopleidingen die een carrière in de betonbouw mogelijk maken. 

Wij hopen je te mogen verwelkomen bij één van onze opleidingen, cursussen en events!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details