Platform over beton en staal in de bouw
Combi- en beitelhamers met Brushless-technologie

Combi- en beitelhamers met Brushless-technologie

Extreme sloopwerkzaamheden vragen veel kracht. Toch weten de nieuwe SDS-max combi- en beitelhamers van Metabo deze behoorlijk te verminderen. Met krachtige Brushless-motoren, een geoptimaliseerd slagmechanisme en extreem hoge boorsnelheden bieden zij de hoogste sloopcapaciteit in de markt. Bovendien besteedden de ontwerpers veel aandacht aan de bedieners van de machines. Met een dubbele trillingsbescherming en effectieve stofafzuiging – gecertificeerd door TNO – maken de nieuwe SDS-max hamers het zware werk aanmerkelijk lichter. Een Full Service-pakket – t/m 31 december 2019 gratis verkijgbaar – garandeert bovendien dat u drie jaar geen kosten hebt aan de machine.

Op volle kracht vooruit

De nieuwe SDS-max combihamers KHEV in de klasse van 5, 8 en 11 kg zijn – evenals de nieuwe SDS-max beitelhamers MHEV in de klasse van 5 en 11 kg – voorzien van krachtige, robuuste Brushless-motoren. “Brushless-motoren hebben een hoog rendement en een lange levensduur”, vertelt Enno Riemersma, Brand Manager van Metabo Nederland. “Daarnaast vragen de motoren weinig onderhoud. In combinatie met het uitermate krachtige slagmechanisme hebben de SDS-max hamers een hoge boorsnelheid en een grote sloopcapaciteit. Met een compromisloze garantie van drie jaar – waaronder ook versleten onderdelen vallen – staat Metabo garant voor een lange levensduur van de machines.”  

SDS-max hamers met innovatieve stofafzuiging.

Altijd een vaste greep

SDS-max hamers zijn inzetbaar voor de meest uiteenlopende boor- en sloopwerkzaamheden. Maar hoe de sloopklus er ook uitziet, het vraagt veel inspanning. “De zware trillingen maken sloopwerk altijd zwaar en intensief”, weet Riemersma. “Om die reden zijn de nieuwe SDS-max combihamers KHEV 5-40 BL, 8-45 BL en 11-52 BL én de beitelhamers MHEV 5 BL en 11 BL nu uitgerust met trillingdempers. De handgreep en het motorgedeelte zijn losgekoppeld van elkaar. Daarnaast vermindert een slagabsorberende contramassa de trillingen. Het resultaat is een uniek anti-trillingsysteem dat de grote krachten effectief tegengaat.”

Effectieve stofafzuiging, TNO-gecertificeerd

Ook het stofafzuigsysteem is innovatief. Riemersma: “Stof afzuigen is tegenwoordig een vereiste; het is belangrijk voor de gezondheid. De stofafzuigset ESA max kan bij de meest diverse hamerboor- en beiteltoepassingen worden gebruikt, ook als deze worden gecombineerd met verschillende hamerboor- en beitelhulpstukken. De montage gebeurt handmatig en zonder gereedschap. De boren en beitels kunnen worden verwisseld zonder het stofafzuigsysteem los te koppen.”

Full Service: de hoogste prioriteit gedurende drie jaar 

In de wetenschap dat sloopklussen altijd snel moeten gebeuren, biedt Metabo absolute zekerheid ten aanzien van het functioneren van de machines. Met het Metabo Full Service-pakket zijn alle reparatiekosten binnen een periode van drie jaar gedekt. “Dus ook reparaties als gevolg van slijtage”, vertelt Riemersma. “De Full Service is er vanaf € 39, waarmee de gebruiker verzekerd is van drie jaar service. De service is bovendien snel. 95% van de aangeboden machines verlaat het Service-Center nog dezelfde avond. Met een team van 60 servicemedewerkers kan Metabo dit probleemloos garanderen. Tot en met 31 december 2019 krijgt de koper van een Metabo SDS-max hamer de Full Service ter waarde van € 99 geheel gratis.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details