Platform over beton en staal in de bouw
Combineer akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid in één robuuste wandconstructie in elke school!

Combineer akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid in één robuuste wandconstructie in elke school!

De vakantie is weer voorbij en de scholen gaan weer beginnen. Elke dag stromen klassen vol met kinderen die met elkaar het geluidsniveau aardig omhoog kunnen brengen. Juist in ruimten waar kennisoverdracht plaatsvindt is een optimale ruimteakoestiek cruciaal! Een slechte ruimteakoestiekheeft invloed op de spraakverstaanbaarheid waarbij informatie achter in de klas verloren gaat en kennisoverdracht wordt bemoeilijkt. Daarnaast leidt teveel nagalm en harde geluiden tot gezondheidschade en psychische klachten op langere termijn. Het is dan ook belangrijk om te investeren in een prettige leeromgeving waar kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Teveel nagalm en harde geluiden leiden op den duur tot gezondheidschade, gehoorschade en stemproblemen, niet alleen bij leerlingen maar ook bij leraren. Het ziekteverzuim bij docenten neemt hierdoor toe. Ook de impact op zaken als moeheid, concentratieproblemen, gedragsproblemen en zelfs depressies is in internationaal onderzoek overtuigend aangetoond. Het is dus van fundamenteel belang dat de akoestische klimaatbeheersing in schoolgebouwen op orde is.

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Soundblox zijn geluiddempende akoestische betonmetselblokken die speciaal ontworpen zijn voor de akoestische klimaatbeheersing , zowel in binnen- als buitentoepassingen.  Door de toepassing van beton, maken deze blokken ook een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid, waardoor zij een prijsvriendelijkerobuuste en stootvaste oplossing vormen voor het optimaliseren van de ruimteakoestiek zowel sportzalen, klaslokalen en aula’s maar ook op het schoolplein in een buitentoepassing.

Met name in sportzalen, waar de akoestiek een extra uitdaging vormt vanwege het volume van de ruimte, de hoge plafonds en het hoge geluidsniveau, vormen Soundblox een uitstekende oplossing voor het optimaliseren van de ruimteakoestiek vanwege enerzijds  de hoge geluidabsorberende prestaties, met name in de lage frequenties (balgeluiden) en middenfrequenties (spraakgebied) en anderzijds de hoge druksterkte en stootvastheid waardoor een stabiele wandconstructie kan worden gerealiseerd.

Soundblox nu 100% Circulair, Cementvrij en CO2 negatief!

Soundblox kunnen nu ook in een gecarboniseerde vorm worden geproduceerd waarbij CO2 actief uit de lucht wordt gecapteerd om aan het productieproces te worden toegevoegd waardoor de toevoeging van cement volledig overbodig wordt gemaakt. Aangezien cement verantwoordelijk is voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot, is dit een enorme stap in de reductie van zowel lawaaivervuiling als CO2.

Meer weten: contacteer ons op www.soundlessacoustics.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details