Platform over beton en staal in de bouw
Enjoying heavy metal
Meco Metal investeert continu in mens en materieel.

Enjoying heavy metal

Een passie voor staal

De laatste zes jaar heeft Meco Metal in het Belgische Oudsbergen een ware transformatie doorgemaakt. De 75.000 m2 grote productiefaciliteit is volledig op de schop gegaan, gemoderniseerd en ziet er gewoon heel schoon en opgeruimd uit. Kortom: een zeer prettige omgeving om in te werken. Dat vinden ook de twee jonge allround medewerkers die we spreken tijdens een bezoek aan het bedrijf.

Het managementteam in actie.

Jaren geleden werden bedrijven vooral vanuit het management aangestuurd. “Wij doen het anders”, zegt directeur Harry Seijkens, die jaren geleden samen met zijn managementteam LEAN manufacturing heeft geïntroduceerd bij Meco Metal. “We betrekken onze medewerkers heel nadrukkelijk bij het continu verbeteren, zodat ze actief meedenken in oplossingen. LEAN staat voor slimmer in plaats van harder werken. Ons personeel is immers ons grootste goed.” Allround medewerker Marnik Camps (26 jaar) kan dat bevestigen en heeft sinds zijn aantreden in 2017 het bedrijf drastisch zien veranderen. “In het begin was het best een rommeltje en was het altijd zoeken naar materialen, inmiddels heeft alles een vaste plek en lijkt de hal vele malen groter. Er is veel meer vrije ruimte.”

Jordy Peeters is zo trots als een pauw met ‘zijn’ nieuwe zijlader.

Rust en ruimte

Met een vloeroppervlakte van circa 75.000 m2 is het de moeite waard om daar eens goed naar te kijken, zegt Seijkens. “We hebben machines en voorraden verplaatst om transportafstanden te verkleinen, maar inderdaad ook om vrije vloeren te creëren. Alle verspilling en spullen die we ooit nog meenden te gebruiken, zijn uit de hal getrokken. In totaal maar liefst 120 volle trailers! Dat geeft rust en ruimte om de logistiek optimaal te beoefenen.” Daar weet Jordy Peeters (26 jaar) inmiddels alles van. “Ik ben in 2017 bij Meco Metal gestart als operator aan de plooibank en via een functie in het magazijn nu sinds drie maanden actief als chauffeur op de zijlader. Het is een machtige machine, die in staat is om stalen balken tot 25 meter lengte en 8 ton aan gewicht te verplaatsen. Dankzij een opgeruimde hal met veel vrije vloeren heb ik volop ruimte om te manoeuvreren.” De opgeruimde hal levert volgens Seijkens ook een aanzienlijke bijdrage aan de veiligheid en door goed locatiebeheer gaat er geen kostbare tijd meer verloren aan het zoeken naar materialen.

Allround medewerker Marnik Camps heeft sinds zijn aantreden in 2017 het bedrijf drastisch zien veranderen.

Fijne werksfeer

De gemeenschappelijk deler van beide jongens is dat ze veelzijdig inzetbaar zijn. Camps, die sinds zijn snuffelstage verknocht is geraakt aan het bedrijf, is met recht een allround machineoperator. “Ik heb veel verschillende machines mogen ontdekken en ben nu vooral werkzaam aan de nieuwste lasermachine. Dat is ook het mooie van Meco Metal, we krijgen alle ruimte om onszelf te ontwikkelen en te ontdekken waar onze kracht ligt.” De jongens loven ook de fijne werksfeer. “We werken in een hecht team met collega’s van alle leeftijden. Iedereen is erg behulpzaam en staat voor elkaar klaar.” Seijkens vult aan: “We zijn heel trots dat we zulke mannen hier in huis hebben en proberen goed voor ze te zorgen. We investeren veel in opleidingen en in het welzijn van onze mensen. Er is volop ruimte voor ontwikkeling. Daarnaast evolueren we elke dag hoe we het met elkaar nog beter kunnen doen. Het hele proces van continu verbeteren zit tot in de laatste vezel bij iedereen in het DNA. En daar zijn we best een beetje trots op.”

De continue investering in mens en materieel legt Meco Metal bepaald geen windeieren. Werd in 2017 nog met 55 FTE 4.500 ton staal verwerkt, in 2023 is dat 9.500 ton met 30 FTE. “In 2024 willen we verder doorgroeien naar 10.000 ton”, zegt Seijkens. “En daarvoor zijn we altijd op zoek naar gedreven en gemotiveerde krachten. Bekijk zeker eens de vacatures op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Wie weet ontwikkel jij straks ook een passie voor staal.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details