Platform over beton en staal in de bouw
Ham Betonfabriek | Industriebouwer realiseert nieuwbouwproject voor producent van betonwelfsels

Ham Betonfabriek | Industriebouwer realiseert nieuwbouwproject voor producent van betonwelfsels

Familiebedrijf De Pelsmaeker, opgericht in 1994, is gespecialiseerd in de realisatie van industriële gebouwen in staal, beton of hout. De firma uit Westerlo staat bekend om haar toegewijde service en correcte uitvoering van werken, waarbij elk project tot in de kleinste details afgewerkt wordt. 

“In de aanvangsjaren bestond dit bedrijf uit drie mannen op kantoor en één montageploeg, maar vandaag hebben we een vijftigtal mensen in dienst, goed voor vier montageploegen met eigen kranen en hoogtewerkers, twee ploegen voor funderings- en rioleringswerken en nog eens twee voor de afwerking”, vertelt projectleider Jan Van Tricht. “Tot het einde van de vorige eeuw hadden we naast onze montageteams enkel een eigen tekenafdeling. Maar sinds de eeuwwisseling produceren we onze eigen staalconstructies en in 2010 startten we ook een werkplaats voor de productie van prefab betonnen elementen. Dankzij deze investeringen en ons vakkundig team kunnen we onze klanten gericht advies geven en het volledige bouwproces in eigen beheer uitvoeren.”

Loods, betoncentrale en kantoor voor Fingo

De corebusiness van De Pelsmaeker ligt in de realisatie van structuren en gebouwen uit staal en beton, zoals productiehallen, bedrijfsgebouwen, KMO-units, specifieke projecten voor de voedingsindustrie, garages, showrooms en logistieke gebouwen. De Pelsmaeker werkt ook al jaren nauw samen met Fingo. Zo werd de firma betrokken bij het nieuwbouwproject van de producent van betonnen welfsels. “Voor de bouw van de nieuwe productiehal, betoncentrale en kantoren vroeg Fingo haar klanten, met name industriebouwers, wie interesse had om dit project uit te voeren. Uiteindelijk dienden we een dossier in en kwamen we snel tot een akkoord. Behalve de vloeren, kelder en grondwerken voerden we alle bovengrondse werken uit, met andere woorden de stalen structuren, betonnen wanden, stalen wandpanelen, het dak en de lichtstraten”, licht Van Tricht toe. “Vooral de omvang en strikte planning maakten dit totaalproject tot een uitdaging. In juli 2018 startten we met de funderingswerken en vanaf augustus bouwden we de staalconstructie op. Dit jaar produceerden we alle bouwelementen in ons eigen atelier, om die dan met continu één ploeg en bij de productieloods met twee ploegen tegelijk te monteren. De goede samenwerking tussen alle bouwpartners was daarbij cruciaal.” Industriebouw
De Pelsmaeker was onder meer ook betrokken bij de bouw van de showroom van Mobilhome Dicar (Geel) en het productiemagazijn met kantoor voor Schoeller Allibert (Beringen). Op dit momenten bouwt het bedrijf onder meer een productiesite voor producent van diervoedersupplementen Nutrex (Olen).    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details