Platform over beton en staal in de bouw
Ham Betonfabriek | Specialist ontwikkelt automatisch gestuurde turnkey menginstallatie met kubelbanen naar de productie

Ham Betonfabriek | Specialist ontwikkelt automatisch gestuurde turnkey menginstallatie met kubelbanen naar de productie

Het Deldense Rotonde International BV ontwikkelde en installeerde onlangs de complete menginstallatie met automatische besturing in combinatie met kubelbanen en halfportalen met betonverdeler naar de productiemachines in de nieuwe betonfabriek van Fingo. 

“De directie van de specialist in betonnen welfsels was zeer onder de indruk van onze oplossing voor een gelijkwaardig project in Nederland en de installaties die in onze eigen bedrijfshal in Delden gebouwd worden”, zegt directeur Erik Wilmink. “Net als bij veel van onze projecten gaat het ook hier om een turnkey oplossing, die speciaal op de gewenste productiecapaciteit van de klant werd afgestemd. Bij Fingo werken ze immers in drie ploegen, waardoor de installatie dag en nacht blijft draaien om de operatoren op de werkvloer steeds van beton met een perfecte kwaliteit te voorzien.” Het volledige project vanaf de opdracht over de engineering, het ontwerp en de productie tot de montage en oplevering nam ongeveer één jaar in beslag. Rotonde International startte in februari 2018 met de voorbereidingen en vanaf mei 2018 met de uitvoering, om volledig volgens de vooropgestelde planning in februari 2019 af te ronden.

Rotonde levert geen standaardoplossingen, maar stemt de installaties af op de specifieke behoeften van elk project.

Partner in betoninstallaties

Rotonde International werd opgericht in 1991 en is gespecialiseerd in de engineering en constructie van betonmortelcentrales, menginstallaties, vulsystemen, losse componenten en deeloplossingen. “Elk project is uniek. Daarom starten we steeds vanuit de specifieke behoeften van de klant. We leveren geen standaard dienstverlening, maar bepalen aan de hand van de bedrijfsvoering welke prioriteiten gelegd moeten worden”, stelt Wilmink. “Dankzij korte communicatielijnen, een duidelijke planning en concrete afspraken met de opdrachtgever enerzijds maar ook tussen de ontwerpers, voorbereiders en projectleiders binnen Rotonde anderzijds kunnen we elk project adequaat en vakkundig aanpakken en uitvoeren.” De firma beschikt ook over een ervaren serviceteam voor installatie, onderhoud, revisie en reparatie van systemen. Een vakkundige service en een structureel onderhoud van installaties beperkt immers de kans op storingen aanzienlijk en bij eventuele technische problemen kunnen klanten ook onmiddellijk een beroep doen op de knowhow van de specialisten. Andere referentieprojecten voor Rotonde International zijn onder andere de betoncentrales van Multi-Mix (Gent/Wondelgem) en Amacro (Beersel) in België en die van Bollenbeton (Hillegom), Dycore (Oosterhout) en LBC (Leeuwarden) in Nederland. De specialist ontwikkelde ook de meest groene betoncentrale in heel Nederland, voor de Theo Pouw Groep in Utrecht.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details