Platform over beton en staal in de bouw
Imposant woongebouw aan de Maas
Het project heeft een bijzondere uitstraling. Bijvoorbeeld door de ronde vorm van de entree en de trapsgewijze opbouw, maar natuurlijk ook door de mooie ligging aan de Maas.

Imposant woongebouw aan de Maas

Wonen aan de waterkant

STATON Bouw realiseert 124 woningen aan het oude havenhoofd ten westen van de Flying Dutchmanstraat in Rotterdam. Alle woningen hebben zicht op de Nieuwe Maas en het project met de naam Waterside II heeft een bijzonder ontwerp van Eentien Architecten.

De bouw ging in februari 2022 van start en de woningen worden naar verwachting eind 2023/begin 2024 opgeleverd. Het project bestaat uit huurwoningen in de middeldure en duurdere prijsklasse. De verdiepingen van het complex stijgen trapsgewijs van drie lagen naar tien lagen aan de rivierkant. Op de onderste verdiepingen komen de verschillende appartementen en op de bovenste verdieping een penthouse. Het project bestaat uit 113 duurzame appartementen in 24 varianten en elf grondgebonden woningen. De oppervlakte van de woningen varieert van 65 tot maar liefst 190 m2 en ze zijn allemaal voorzien van een buitenruimte, zoals een (loggia)balkon, serre en/of terras.

De buitengevel wordt aan de voorzijde mooi afgewerkt met composiet gevelbeplating.

Bijzonder ontwerp op een mooie plek 

“Het project heeft een bijzondere uitstraling”, vertelt hoofduitvoerder Alex Krijnen van STATON Bouw. “Door de ronde vorm van de entree in combinatie met de trapsgewijze opbouw, maar natuurlijk ook door de mooie ligging aan de Maas.” Het triangelvormige bouwblok staat op een ondergrondse parkeergarage en erbovenop wordt een collectieve daktuin gerealiseerd. Voor STATON Bouw is het een mooi project en zelfs het grootste tot nu toe, aldus werkvoorbereider Stanley Muilwijk. “De buitengevel wordt aan de voorzijde mooi afgewerkt met composiet gevelbeplating. Aan de kant van de binnenplaats komt houten gevelbekleding. De binnentuin wordt ingericht voor gezamenlijk gebruik.”

Ook werd er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en wooncomfort. “Er komt een duurzame installatie met warmtepompen en zonnepanelen en het dak wordt een groendak. Daarnaast krijgen de appartementen een open balkon en een geluidsluwe box, zodat bewoners buiten kunnen zitten zonder geluidsoverlast van de Van Brienenoordbrug.”

Er komt een duurzame installatie met warmtepompen en zonnepanelen en het dak wordt een groendak.

Goede afspraken met leveranciers

Tot nu toe verloopt de bouw van het project voorspoedig. Krijnen: “We hebben goede afspraken met onze leveranciers, dus als we op tijd bestellen, komen de materialen ook netjes op tijd binnen.” Ook de samenwerking met de verschillende onderaannemers verloopt soepel. Zo verzorgt Mulder Betonbouw het betoncasco, Van den Pol Elektrotechniek de elektra-installaties en Linthorst de WKO-installatie. “We hebben goed afgestemd wie er wanneer en op welk deel van de vloer aan de slag mag, zodat we elkaar niet in de weg lopen. Dat kost wat tijd om te plannen, maar daardoor komen we niet voor verrassingen te staan.”

Prettig ingericht en groen gebied

Het totale project Waterside omvat in de toekomst drie complexen: Waterside I werd in de jaren negentig gebouwd en er zijn al plannen voor Waterside III: een appartementengebouw van zo’n zeventig meter hoog. De gemeente wil de kade aan Waterside I en de buitenruimte van Waterside II en III groen inrichten, zodat bewoners van de rivieroevers kunnen genieten. Het is de bedoeling dat de inwoners van Rotterdam in dit prettig ingerichte openbaar gebied kunnen wandelen en ontspannen.

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Waterside II bv
  • Hoofdaannemer STATON Bouw
  • Betoncasco Mulder Betonbouw
  • E-installatie Van den Pol Elektrotechniek
  • S-installatie IBW
  • WKO-installatie Linthorst
  • Verwarming en koeling VATA Nederland
  • Ventilatie-installatie Installatietechniek Vink

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details