Platform over beton en staal in de bouw
Innovatieve betonschroef met zeer goede prestaties
Vlot en soepel inschroeven met een tangentiële slagmoersleutel.

Innovatieve betonschroef met zeer goede prestaties

De Duitse Würth Group is wereldleider in montage- en bevestigingstechnieken voor onder meer de bouw- en installatiebranche. Met 40.000 klanten en 125.000 producten draagt de Nederlandse vestiging Würth Nederland B.V. sterk bij aan het succes en de expansieve groei van de groep. Onlangs lanceerde ze een revolutionaire betonschroef die de betrouwbaarheid van de populaire spreid- en chemische ankers niet alleen evenaart, maar zelfs overstijgt.

Flanken met scherpe en harde snijtanden.

EasyCut, een nieuwe en unieke schroefgeometrie

De W-BS 2/A4 betonschroef is voorzien van de innovatieve EasyCut schroefdraad. Deze maakt het inschroeven sneller, soepeler en waarborgt hoge trekkrachten. Voor het inschroeven is enkel een tangentiële slagmoersleutel nodig. De flanken van de schroefdraad zijn voorzien van extreem scherpe en harde snijtanden die vlot de draad in het beton snijden. Dankzij de conische punt kan de schroef perfect gecentreerd worden. Twee snij-inkepingen duwen het resterende boormeel uit het boorgat naar buiten tijdens het inschroeven, waardoor bij het gebruik van een boor met stofafzuiging geen extra boorgatreiniging meer nodig is.

Conische punt met snij-inkepingen.

Uiterst handig en flexibel in gebruik

De W-BS 2/A4 betonschroef combineert als geen ander plaatsingsgemak met hoge prestaties. We denken daarbij aan middelzware tot zware lasten. De ankers zijn, conform de ETA-22/0123, bruikbaar op drie goedgekeurde verankeringsdieptes voor toepassing bij verschillende klemdiktes. Tevens zijn de schroefankers achteraf tot tweemaal toe verstelbaar, wat bijvoorbeeld het uitlijnen van balustrades vergemakkelijkt. In tegenstelling tot de klassieke spreidankers kunnen de Würth betonschroeven eenvoudig worden verwijderd. Door de kleine rand- en asafstanden is een bevestiging dichtbij de rand mogelijk zonder dat het beton uitbreekt.

Voor elke toepassing

De duurzaamheid van de roestvaststalen schroefankers is veelbetekenend. Zo zijn ze bruikbaar in uiteenlopende milieus en klimatologische omstandigheden, zowel binnen als buiten, vochtig of droog. Door hun uitvoering in roestvaststaal A4 zijn ze perfect vochtbestendig en corroderen ze niet. De schroeven worden veelvuldig gebruikt voor de bevestiging van staalconstructies, gevels of balustrades aan betonwanden. Stuk voor stuk zware belastingen waarbij compromissen en halfslachtige oplossingen uit den boze zijn. De nieuwe Würth betonschroeven zijn verkrijgbaar met vier verschillende, praktische en aantrekkelijke kopvormen voor een mooie en optische afwerking.

Veiligheid voorop

W-BS 2/A4 betonschroeven zijn goedgekeurd in het kader van de ETA-22/0123, waardoor ze voldoen als enkelvoudige bevestiging in gescheurd en ongescheurd beton. De goedgekeurde trekbelasting voor maat 8 bedraagt tot 5,7 kN in gescheurd C20/25 beton. Bovendien is de W-BS 2/A4 betonschroef bestand tegen de effecten van seismische belastingen en kan deze worden gebruikt in aardbevingsgevoelige gebieden die vallen onder de risicocategorie C1. En met hun brandweerstand tot R120 vrijwaren ze de veiligheid bij blootstelling aan brand.


Naast de nieuwe betonschroeven omvat het Würth leveringsprogramma ook ankers, pluggen, onderhouds-, lijm- en kitproducten, handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, verspanende gereedschappen, werkplaatsuitrustingen, opbergsystemen en meubel- of bouwbeslag. Van de 125.000 producten zijn er in Nederland 23.000 direct uit voorraad leverbaar via de fysieke Würth shops bij u in de buurt of in de webwinkel. Op een breder maatschappelijk vlak draagt Würth kunst een warm hart toe. In negen landen heeft ze in totaal vijftien musea met uitmuntende kunstcollecties die zowel voor individuele bezoekers als groepen vrij toegankelijk zijn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details