Platform over beton en staal in de bouw
Interdisciplinair specialist helpt schade herstellen én voorkomen
Een duikinspecteur aan het werk.

Interdisciplinair specialist helpt schade herstellen én voorkomen

“Betononderzoek is maar één van de dingen die we doen”, zegt Wouter van den Berg van Nebest. “We zijn steeds breder gekend, maar ook zeer breed georiënteerd.” Nebest is een onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, diepgaand technisch onderzoek en advies maar ook projectmanagement in de bouw, infra, industrie en waterbouw. “Vertellen wat het probleem is, is niet zo moeilijk. Hoe het opgelost kan worden, is een heel ander verhaal. Daar denken wij graag over mee.”

Meer diepgang

Met veel enthousiasme vertelt Van den Berg over het ontstaan van Nebest. “Toen we in de jaren ‘80 ontstonden, hielden we ons vooral bezig met het inspecteren van civiele kunstwerken, die op het zicht beoordeeld werden. Met het blote oog zie je echter ook veel níet.” Tegenwoordig kan Nebest dankzij verschillende strategische uitbreidingen meer diepgang bieden, op meetgebied en dankzij een eigen laboratorium. “We komen nu veel eerder aan tafel, denken mee over wat er moet gebeuren aan objecten, schrijven plannen en begeleiden projecten. Onze kennis over materialen en constructies zetten we nu ook in andere sectoren in, omdat we weten hoe materialen zoals beton, staal, hout en metselwerk zich gedragen.”

Nader onderzoek van het beton.

Aantrekkelijke werkgever

Nebest is anno 2022 actief in diverse sectoren, te weten infra, waterbouw, bouw en industrie en een van de bekendere spelers in beheer en onderhoud. Dit betekent dat het bedrijf ook een aantrekkelijke werkgever is, met ruimte voor specialisten in allerlei sectoren. “Omdat we een heel specialistisch bedrijf zijn, weten opdrachtgevers die ergens in de beheer- en onderhoudketen betrokken zijn ons goed te vinden. Dit kunnen beheerders, aannemers en leveranciers zijn, maar evengoed ook concullega ingenieursbureaus. Tegenwoordig is Nebest ook steeds vaker betrokken bij nieuwe bouwwerken. We hebben gezien hoe schade ontstaat en kunnen daarom bij nieuwbouwprojecten adviseren over een snellere en efficiëntere manier van bouwen.”

Wie bij Nebest werkt, heeft heel afwisselend werk, zo zegt Van Den Berg. “We werken op hoogte en diepte. Daarom hebben we een eigen duikteam, professionele klimmers in dienst en werken we met drones. In de toekomst hopen we nog meer gemotiveerde werknemers aan te trekken, om te kunnen blijven groeien.”   

De diepte in

Harold van Veldhuizen uit Barneveld (27) werkt als duiker bij Nebest. “Ik heb de opleiding HBO Analytische Chemie gedaan. In de meeste gevallen kom je daarna in een laboratorium terecht. Maar acht uur lang in een lab proefjes doen? Nee, daar ben ik niet voor gemaakt.” Na een duikopleiding in Noorwegen mag Van Veldhuizen zich sinds december 2019 gecertificeerd beroepsduiker noemen. “Tijdens de opleiding leer je duiken. Dit is eigenlijk alleen het vervoersmiddel naar je werkplek. Nebest is een geweldig bedrijf om bij te mogen werken. Je krijgt hier veel vrijheid, als je er op de juiste manier mee omgaat. Dat werkt voor mij heel lekker.”

Constructeur Judith van der Linde.

Gevarieerd constructiewerk

Judith van der Linde werkt bij Nebest als constructeur op de afdeling Constructief. “Het leuke aan werken bij Nebest is dat het heel afwisselend is. We berekenen niet alleen bestaande constructies, maar toetsen ook of ze in de huidige situatie nog voldoende veilig zijn. Ook als er functiewijzigingen en/of veranderende belastingen gepland staan, worden we ingeschakeld om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.” Wat het werk ook afwisselend maakt volgens Van der Linde, is dat de doorlooptijd van projecten doorgaans niet al te lang is, “Doordat we voornamelijk met bestaande constructies bezig zijn, duren de projecten over het algemeen niet heel lang. Dat zorgt ervoor dat je aan veel meer projecten kunt werken en er dus sprake is van veel variatie in het werk.”

Specialist bestaande funderingen Christian Verhoek.

Funderingsspecialist

Sinds 1 juli 2021 werkt Christian Verhoek als specialist bestaande funderingen op de afdeling Bouwkunde van Nebest. Hij brengt vooral bestaande funderingen in kaart en onderzoekt wat de staat daarvan is, maar wordt ook op andere projecten ingezet. Zo inspecteerde hij al een houten trap van het Dakpark in Rotterdam en voerde hij betononderzoek uit. “Bij Nebest kun je heel makkelijk even een kijkje in een andere keuken nemen. Dat is ook het leuke van Nebest; het is een enorm interdisciplinair bedrijf waarin je jezelf continu verder kunt ontwikkelen en heel veel kunt leren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details