Platform over beton en staal in de bouw
Klaar voor de toekomst. Specialist op het gebied van (diep)fundaties
De ambitie van ontwikkelaars om in Nederland en België steeds meer hoogbouw XXL te realiseren, zal leiden tot een verhoogde vraag van specialisten hierin, zeer zeker ook voor wat betreft de fundaties.

Klaar voor de toekomst. Specialist op het gebied van (diep)fundaties

Met een schat aan ervaring in de laatste zeventig jaar is Funderingstechnieken Verstraeten, onderdeel van de Fundexgroup, dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken. Het bedrijf investeert fors in de verduurzaming van het materieel en is betrokken bij de meest uiteenlopende projecten door het hele land, maar ook ver daarbuiten. Op funderingsgebied is het bedrijf zeer zeker specialist en blijft de ambitie groot. In samenwerking met de TU Delft participeert het bedrijf bijvoorbeeld in de ontwikkeling van de energiepaal.

Met een schat aan ervaring in de laatste zeventig jaar is Funderingstechnieken Verstraeten, onderdeel van de Fundexgroup, dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken.

“We maakten reeds in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw lange grote diameter palen voor hoge gebouwen en bruggen, maar de laatste 15 jaar veelvuldig voor de echte skyscrapers dichterbij huis”, begint Davy Maes, algemeen directeur van Funderingstechnieken Verstraeten. “We zijn door de jaren heen onze Fundex- en Tubextechniek blijven verbeteren en worden in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor hoogbouw. Onze producten geven een zeer hoog draagvermogen, resulteren in een excellent lastzettingsgedrag en zijn in combinatie met een financieel aantrekkelijk plaatje daarom uitermate geschikt voor dit type constructies.”

State-of-the-art materieel

Funderingstechnieken Verstraeten beschikt volgens Maes over state-of-the-art materieel dat wordt bediend door ervaren personeel in bezit van alle relevante opleidingen en certificaten. “Duurzaamheid staat eveneens hoog op de agenda en wordt vormgegeven door materieel met lage emissiewaarden. Continue verbetering en innovaties van bestaande en nieuwe technieken heeft ons in de markt een leidende positie gegeven. Zo zijn we betrokken bij de ontwikkeling van de energiepaal gebaseerd op de Fundex-paal, waarmee we recent een project hebben uitgevoerd. We nemen dus op veel verschillende manieren onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot fors te reduceren.”

Mooie portefeuille

“We zien vele (hoofd)aannemers, maar ook ontwikkelaars en adviesbureaus zeer regelmatig terugkomen met nieuwe projecten en daaraan gerelateerd vragen om advies”, merkt Maes. “Het leveren van kwaliteit, het betrokken zijn vanaf het begin en de opdrachtgevers voorzien van goed advies is een pre in het aannemen en uitvoeren van werken van importantie. Onze portefeuille is dan ook mooi gevuld. We reizen met ons machinepark door heel Nederland en hebben een aantal mooie projecten in het vooruitzicht. Zo zijn we behalve voor (grote) aannemers ook veel actief voor netbeheerders waarbij we de fundaties maken voor nieuwe windturbines en elektriciteitsmasten.”

De toekomst ziet Maes dan ook rooskleurig tegemoet. “De ambitie van ontwikkelaars om in Nederland en België steeds meer hoogbouw XXL te realiseren, zal leiden tot een verhoogde vraag van specialisten hierin, zeer zeker ook voor wat betreft de fundaties. We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in zowel personeel als materieel en zijn klaar voor de toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details